Perehdytysmateriaalin kehittäminen : case Veljekset Keskinen Oy
Kari, Marjaana (2019)
Kari, Marjaana
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052010751
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052010751
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli päivittää uusien työntekijöiden perehdytysmateriaali Veljekset Keskinen Oy:n ruokamyymälän Herkkutorille. Työn tavoitteena oli laatia ajantasainen ja perusteellinen perehdytysmateriaali, joka kattaa kaikki Herkkutorin käytänteet.
Uudelle työntekijälle on tärkeää, että hänet perehdytetään työhönsä perusteellisesti. Hyvän perehdytyksen avulla saadaan uudelle työntekijälle turvallinen aloitus työhönsä, työmotivaatio nousee ja työyhteisö tulee tutuksi. Perehdytysmateriaali on hyvä löytyä jokaiselta työpaikalta sekä kirjallisina että digitaalisina ohjeina, jotta se olisi tarvittaessa nopeasti työntekijöiden käytettävissä.
Työn teoriaosiossa keskitytään liha- ja kalatuotteiden käsittelyyn, lämpötiloihin ja niiden säilyvyyteen. Lisäksi perehdytään työntekijän perehdytykseen ja siihen kuuluviin lakeihin. Teoriaosassa käydään läpi myös elintarviketuotteiden säilyvyysaikoja Pohjoismaissa.
Työn tutkimusosassa tehtiin jo olemassa olevasta perehdytysmateriaalista päivitetty versio. Perehdytysmateriaali kirjoitettiin uusiksi, lisättiin uusien laitteiden käyttöohjeita ja karsittiin teoriaa pois. Uusi perehdytysmateriaali keskittyy Herkkutorin käytännön töihin. Perehdytysmateriaali tulee käyttöön vanhan kansion rinnalle, missä uudempi toimii myös ohjeena laitteiden käytölle. Perehdytysmateriaali toimii muistilistana, jonka avulla työntekijä löytää helposti tarvitsemansa tiedon mm. Herkkutorin laitteista, tiskien purkamisesta ja täyttämisestä, kaupan osastoista ja kylmiöistä. Perehdytysmateriaalin toimivuutta havainnoitiin kesätöiden aikana sekä kyselylomakkeiden avulla.
Perehdytysmateriaali tulee Herkkutori -pisteen työntekijöiden käyttöön. Perehdytysmateriaali sisältää salassa pidettäviä asioita, joten kansio tulee vain yrityksen henkilökunnan käyttöön.
Uudelle työntekijälle on tärkeää, että hänet perehdytetään työhönsä perusteellisesti. Hyvän perehdytyksen avulla saadaan uudelle työntekijälle turvallinen aloitus työhönsä, työmotivaatio nousee ja työyhteisö tulee tutuksi. Perehdytysmateriaali on hyvä löytyä jokaiselta työpaikalta sekä kirjallisina että digitaalisina ohjeina, jotta se olisi tarvittaessa nopeasti työntekijöiden käytettävissä.
Työn teoriaosiossa keskitytään liha- ja kalatuotteiden käsittelyyn, lämpötiloihin ja niiden säilyvyyteen. Lisäksi perehdytään työntekijän perehdytykseen ja siihen kuuluviin lakeihin. Teoriaosassa käydään läpi myös elintarviketuotteiden säilyvyysaikoja Pohjoismaissa.
Työn tutkimusosassa tehtiin jo olemassa olevasta perehdytysmateriaalista päivitetty versio. Perehdytysmateriaali kirjoitettiin uusiksi, lisättiin uusien laitteiden käyttöohjeita ja karsittiin teoriaa pois. Uusi perehdytysmateriaali keskittyy Herkkutorin käytännön töihin. Perehdytysmateriaali tulee käyttöön vanhan kansion rinnalle, missä uudempi toimii myös ohjeena laitteiden käytölle. Perehdytysmateriaali toimii muistilistana, jonka avulla työntekijä löytää helposti tarvitsemansa tiedon mm. Herkkutorin laitteista, tiskien purkamisesta ja täyttämisestä, kaupan osastoista ja kylmiöistä. Perehdytysmateriaalin toimivuutta havainnoitiin kesätöiden aikana sekä kyselylomakkeiden avulla.
Perehdytysmateriaali tulee Herkkutori -pisteen työntekijöiden käyttöön. Perehdytysmateriaali sisältää salassa pidettäviä asioita, joten kansio tulee vain yrityksen henkilökunnan käyttöön.