Pienen ravintolan tuotekehitys ja sen käyttöön ottaminen
Hakamäki, Sami (2019)
Hakamäki, Sami
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2019
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201902212578
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201902212578
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tarkastella omaa esimiestyöskentelyä ravintolan vuoropäällikkönä Etelä-Pohjanmaalla. Tarkastelu tehtiin päiväkirjamuotoisena raporttina, jossa tehtyä työtä verrataan vallitseviin käytäntöihin sekä alan teoriaan.
Opinnäytetyö toteutettiin pitämällä päiväkirjaa tehdystä työstä. Päiväkirjaa pidettiin kuuden viikon ajan. Päiväkirjassa keskityttiin kahteen keskeiseen teemaan: tuotekehitykseen sekä päivittäisjohtamiseen tuotekehityksen jalkauttamisen näkökulmasta. Päiväkirjassa kirjoitettiin kuvaus kustakin työpäivästä sekä viikoittainen analyysi kuluneesta viikosta. Viikkoanalyysissa pohdittiin viikon aikana esiintyneitä teemoja sekä haasteita.
Päiväkirjan kautta löydettiin työssä esiintyviä teemoja ja haasteita, joita pohdittiin työn päätteeksi ja niihin laadittiin kehitysideoita. Työlle asetetut tavoitteet täyttyivät ja saadut kehitysideat ovat hyödynnettävissä ravintolaan. Työstä käy myös ilmi, kuinka tuotekehityksen teoria ei kaikilta osin sovellu käytännössä tämänkaltaiseen ravintolaan.
Opinnäytetyö toteutettiin pitämällä päiväkirjaa tehdystä työstä. Päiväkirjaa pidettiin kuuden viikon ajan. Päiväkirjassa keskityttiin kahteen keskeiseen teemaan: tuotekehitykseen sekä päivittäisjohtamiseen tuotekehityksen jalkauttamisen näkökulmasta. Päiväkirjassa kirjoitettiin kuvaus kustakin työpäivästä sekä viikoittainen analyysi kuluneesta viikosta. Viikkoanalyysissa pohdittiin viikon aikana esiintyneitä teemoja sekä haasteita.
Päiväkirjan kautta löydettiin työssä esiintyviä teemoja ja haasteita, joita pohdittiin työn päätteeksi ja niihin laadittiin kehitysideoita. Työlle asetetut tavoitteet täyttyivät ja saadut kehitysideat ovat hyödynnettävissä ravintolaan. Työstä käy myös ilmi, kuinka tuotekehityksen teoria ei kaikilta osin sovellu käytännössä tämänkaltaiseen ravintolaan.