B&B Majoitus Hepokatin arvot kokoustarjoilun taustalla
Laapio, Liisa (2018)
Laapio, Liisa
Saimaan ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120520166
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120520166
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää B&B Majoitus Hepokatin toimeksiannosta kokoustarjottavat yrityksen määrittämien arvojen sekä haastattelutulosten pohjalta. Tutkimustuloksia tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa yrityksen liiketoiminnassa.
Teoriaosuus koostui eri kirja- ja internetlähteistä. Teoriaosuudessa käsiteltiin laadullista tutkimusta ja kokous- ja ruokapalveluita käsiteenä sekä avattiin, mitä arvot pitävät sisällään. Toimeksiantaja määritteli toiminnalleen kolme keskeistä arvoa, joita olivat aitous, asiakaslähtöisyys ja vastuullisuus. Määritellyt arvot avattiin vain ruokapalveluiden näkökulmasta.
Tutkimus suoritettiin laadullisella menetelmällä, jossa tiedon keräämisen apuna käytettiin puolistrukturoitua haastattelua puhelimitse. Haastateltavat olivat henkilöitä tai yrityksiä, joiden kanssa toimeksiantaja yrityksellä oli ollut jo aikaisemmin yhteistyötä tai joiden kanssa tulevaisuudessa voisi olla yhteistyötä. Kaikki haastateltavat olivat vierailleet B&B Majoitus Hepokatissa asiakkaana.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi kokoustarjottavat tutkittujen arvojen ja haastatteluiden pohjalta. Kokoustarjottaviin sisältyivät juomat sekä suolaiset- ja makeat tarjottavat. Tutkimustuloksista kävi ilmi, että vastuullisuudella oli eniten painoarvoa haastattelijoiden vastauksissa.
Teoriaosuus koostui eri kirja- ja internetlähteistä. Teoriaosuudessa käsiteltiin laadullista tutkimusta ja kokous- ja ruokapalveluita käsiteenä sekä avattiin, mitä arvot pitävät sisällään. Toimeksiantaja määritteli toiminnalleen kolme keskeistä arvoa, joita olivat aitous, asiakaslähtöisyys ja vastuullisuus. Määritellyt arvot avattiin vain ruokapalveluiden näkökulmasta.
Tutkimus suoritettiin laadullisella menetelmällä, jossa tiedon keräämisen apuna käytettiin puolistrukturoitua haastattelua puhelimitse. Haastateltavat olivat henkilöitä tai yrityksiä, joiden kanssa toimeksiantaja yrityksellä oli ollut jo aikaisemmin yhteistyötä tai joiden kanssa tulevaisuudessa voisi olla yhteistyötä. Kaikki haastateltavat olivat vierailleet B&B Majoitus Hepokatissa asiakkaana.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi kokoustarjottavat tutkittujen arvojen ja haastatteluiden pohjalta. Kokoustarjottaviin sisältyivät juomat sekä suolaiset- ja makeat tarjottavat. Tutkimustuloksista kävi ilmi, että vastuullisuudella oli eniten painoarvoa haastattelijoiden vastauksissa.