Parempi valinta - sydänystävälliset ruokavaihtoehdot
Liljanko, Neea (2018)
Liljanko, Neea
Satakunnan ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201805188910
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201805188910
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on osa kansainvälistä Fiilis –hanketta, joka on käynnistetty Euroopassa joulukuussa 2014 ja hankkeen tarkoitus on päättyä vuoden 2019 aikana. Hankkeen päätavoitteena on terveellisten elämäntapojen korostaminen sekä tyypin 2 diabeteksen ehkäiseminen lapsiperheissä.
Tämän projektiluonteisen opinnäytetyön tarkoituksena oli tehdä posteri sydänystävällisistä ruokavaihtoehdoista Rauman kaupungin yhden peruskoulun ruokasalin seinälle. Tavoitteena oli motivoida koululaisia valitsemaan sydänystävällisiä ruokia. Opinnäytetyön tekijän omia tavoitteita olivat onnistunut, innostava posteri, koululaisten tiedon lisääminen terveellisestä ravitsemuksesta sekä kehittää työelämä- ja projektityötaitoja tulevaisuutta varten.
Posteri ”Sydänmerkki –ateriat –terveyttä edistävää ruokaa” sisälsi tietoiskun tärkeimmistä sydänterveyttä edistävistä ruokasuosituksista. Teksti painottui suolan saantisuositukseen, kuitupitoisuuteen, pehmeisiin rasvoihin ja rasvattomaan maitoon. Posterissa oli neljä värillistä ruokakuvaa sydänystävällisistä ruokavaihtoehdoista. Posteri esiteltiin Kaaron koulun opettajille, koululaisille, rehtorille, keittiöhenkilökunnalle ja Rauman kaupungin ruokapalvelun henkilökunnalle.
Palautetta posterista kerättiin opinnäytetyön tilaajalta ja ohjaavalta opettajalta, graafisenalan ammattilaisilta, koululaisilta, opettajilta, rehtorilta ja keittiöhenkilökunnalta. Tavoitteet saavutettiin hyvin. Posteria pidettiin innostavana, koululaisten tietoa lisäävänä ja posteri motivoi koululaisia valitsemaan sydänystävällisempiä ruokavaihtoehtoja.
Tämän projektiluonteisen opinnäytetyön tarkoituksena oli tehdä posteri sydänystävällisistä ruokavaihtoehdoista Rauman kaupungin yhden peruskoulun ruokasalin seinälle. Tavoitteena oli motivoida koululaisia valitsemaan sydänystävällisiä ruokia. Opinnäytetyön tekijän omia tavoitteita olivat onnistunut, innostava posteri, koululaisten tiedon lisääminen terveellisestä ravitsemuksesta sekä kehittää työelämä- ja projektityötaitoja tulevaisuutta varten.
Posteri ”Sydänmerkki –ateriat –terveyttä edistävää ruokaa” sisälsi tietoiskun tärkeimmistä sydänterveyttä edistävistä ruokasuosituksista. Teksti painottui suolan saantisuositukseen, kuitupitoisuuteen, pehmeisiin rasvoihin ja rasvattomaan maitoon. Posterissa oli neljä värillistä ruokakuvaa sydänystävällisistä ruokavaihtoehdoista. Posteri esiteltiin Kaaron koulun opettajille, koululaisille, rehtorille, keittiöhenkilökunnalle ja Rauman kaupungin ruokapalvelun henkilökunnalle.
Palautetta posterista kerättiin opinnäytetyön tilaajalta ja ohjaavalta opettajalta, graafisenalan ammattilaisilta, koululaisilta, opettajilta, rehtorilta ja keittiöhenkilökunnalta. Tavoitteet saavutettiin hyvin. Posteria pidettiin innostavana, koululaisten tietoa lisäävänä ja posteri motivoi koululaisia valitsemaan sydänystävällisempiä ruokavaihtoehtoja.