Pure pleasure – Rokuan kansallispuistomenu luontoruokailuun
Kivistö, Mariia (2018)
Kivistö, Mariia
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201804275802
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201804275802
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on tehty toimeksiantona RUOKA&MATKAILU -hankkeelle. Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda kansallispuistomenu Rokuan kansallispuiston kupeessa sijaitsevalle Rokua Health & Spa hotellille. Menun avainsanoina olivat suomalaisuus, pohjoispohjalainen ruokakulttuuri ja terveellisyys. Tavoitteena oli myös luoda RUOKA&MATKAILU -hankkeelle kuvamateriaalia ja reseptejä.
Opinnäytetyön tietoperustan aiheita ovat ruokamatkailu ja Rokuan kansallispuisto. Tietoperustassa on keskitytty matkailun taloudellisiin vaikutuksiin ja Pohjanmaan ruokakulttuuriin. Produktissa esitellään yritys, jolle menu tehdään ja kuvataan koko prosessin kulku.
Ruokamatkailu käsittää kaiken toiminnan, jossa ruokamatkailija ostaa tuotteen suoraan toimittajalta, käy ruokailemassa ravintolassa, käy toreilla ja kahviloissa sekä tutustuu paikallisiin ruokatuotteisiin. Ruokamatkailu ei ole ainoastaan vain ruokatuote, vaan siihen vaikuttavat alueen kulttuuri, autenttisuus, eettiset ja kestävän kehityksen arvot Ruokamatkailu on hyvin nosteessa tällä hetkellä.
Opinnäytetyön pohjaksi ja tueksi haastateltiin Rokuan Health & Spa hotellin keittiöpäällikköä ja kartoitettiin heidän tarpeitaan menun suhteen. Tämän opinnäytetyön produktina syntyi kolmen ruokalajin menu. Rokuan kansallispuistomenu luontoruokailuun menu koostui paistetusta siiasta, poron paahtopaistista juuressalaatilla ja jälkiruokana helmipuuro puolukka-mustikkahillolla. Menu testattiin ja valokuvattiin Haagan kampuksella.
Produktissa päästiin tavoitteisiin luomalla kolmen ruokalajin yhtenäinen menukokonaisuus, jossa yhdistyvät suomalaisuus, terveellisyys ja Pohjanmaan ruokakulttuuri. Menu on yksinkertainen toteuttaa isommallekin ryhmälle ja tuotteita on helppo valmistaa etukäteen.
Opinnäytetyön tietoperustan aiheita ovat ruokamatkailu ja Rokuan kansallispuisto. Tietoperustassa on keskitytty matkailun taloudellisiin vaikutuksiin ja Pohjanmaan ruokakulttuuriin. Produktissa esitellään yritys, jolle menu tehdään ja kuvataan koko prosessin kulku.
Ruokamatkailu käsittää kaiken toiminnan, jossa ruokamatkailija ostaa tuotteen suoraan toimittajalta, käy ruokailemassa ravintolassa, käy toreilla ja kahviloissa sekä tutustuu paikallisiin ruokatuotteisiin. Ruokamatkailu ei ole ainoastaan vain ruokatuote, vaan siihen vaikuttavat alueen kulttuuri, autenttisuus, eettiset ja kestävän kehityksen arvot Ruokamatkailu on hyvin nosteessa tällä hetkellä.
Opinnäytetyön pohjaksi ja tueksi haastateltiin Rokuan Health & Spa hotellin keittiöpäällikköä ja kartoitettiin heidän tarpeitaan menun suhteen. Tämän opinnäytetyön produktina syntyi kolmen ruokalajin menu. Rokuan kansallispuistomenu luontoruokailuun menu koostui paistetusta siiasta, poron paahtopaistista juuressalaatilla ja jälkiruokana helmipuuro puolukka-mustikkahillolla. Menu testattiin ja valokuvattiin Haagan kampuksella.
Produktissa päästiin tavoitteisiin luomalla kolmen ruokalajin yhtenäinen menukokonaisuus, jossa yhdistyvät suomalaisuus, terveellisyys ja Pohjanmaan ruokakulttuuri. Menu on yksinkertainen toteuttaa isommallekin ryhmälle ja tuotteita on helppo valmistaa etukäteen.