Vegaanisten kakkujen tuotekehitys cateringyritykselle
Tammi, Janica (2017)
Tammi, Janica
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017111316949
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017111316949
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli vegaanisten kakkujen tuotekehitys. Työn toimeksiantajana toimi tuusulalainen cateringyritys nimeltä Tuus-Catering Oy. Opinnäytetyössä suunniteltiin ja ke-hitettiin raakakakkuja, joita toimeksiantaja voisi käyttää omassa myyntivalikoimassaan. Kehitystyön lopussa suoritettiin pop up -tapahtuma, jonka avulla toimeksiantajan asiakas-kunnalta pyydettiin mielipiteitä kehitetyistä kakuista. Mielipidekysely suoritettiin kyselylo-makkeella.
Opinnäytetyölle saatiin toimeksiantaja helmikuussa 2017. Tämän jälkeen toimeksiantajan kanssa käytiin keskustelua työn aiheesta, rajauksista sekä tavoitteesta. Kirjoittamisprosessi alkoi kesäkuussa 2017. Pop up -tapahtuma järjestettiin 4. elokuuta 2017 ja opinnäytetyö valmistui syyskuussa 2017.
Opinnäytetyön tavoitteena oli tarjota toimeksiantajan myyntivalikoimaan sopivia vegaanisia vaihtoehtoja, sillä heillä ei ennestään tällaisia ollut. Vegaaninen ruokavalio on kuitenkin kas-vavassa suosiossa ja toimeksiantajalle oli jo tullut useita kyselyitä vegaanisesta tarjoilusta. Toimeksiantajan kanssa päädyttiin kehittämään kaksi vegaanista raakakakkua sekä yksi vegaaninen täytekakku.
Teoriaperusta opinnäytetyössä keskittyy raakakakuissa käytettäviin raaka-aineisiin sekä tuotekehitysprosessiin. Lisäksi opinnäytetyössä on teoriatietoa myös pop up -tapahtuman järjestämisestä sekä kyselyn suorittamisesta.
Tuotekehitysprosessi ja uusien kakkujen suunnittelu sekä toteutus suoritettiin toimeksianta-jan tiloissa. Kehitystyön tuotoksena syntyi suklaa-mintturaakakakku, mansikka-sitruunaraakakakku sekä mustaherukkainen suklaatäytekakku. Kakkujen reseptit jäävät toimeksiantajalle ja he voivat soveltaa reseptejä tarvitsemallaan tavalla. Kakut onnistuivat hyvin ja niistä saatiin paljon positiivista palautetta. Myös toimeksiantaja oli tyytyväinen kehi-tystyön tuotokseen sekä lopputulokseen.
Opinnäytetyölle saatiin toimeksiantaja helmikuussa 2017. Tämän jälkeen toimeksiantajan kanssa käytiin keskustelua työn aiheesta, rajauksista sekä tavoitteesta. Kirjoittamisprosessi alkoi kesäkuussa 2017. Pop up -tapahtuma järjestettiin 4. elokuuta 2017 ja opinnäytetyö valmistui syyskuussa 2017.
Opinnäytetyön tavoitteena oli tarjota toimeksiantajan myyntivalikoimaan sopivia vegaanisia vaihtoehtoja, sillä heillä ei ennestään tällaisia ollut. Vegaaninen ruokavalio on kuitenkin kas-vavassa suosiossa ja toimeksiantajalle oli jo tullut useita kyselyitä vegaanisesta tarjoilusta. Toimeksiantajan kanssa päädyttiin kehittämään kaksi vegaanista raakakakkua sekä yksi vegaaninen täytekakku.
Teoriaperusta opinnäytetyössä keskittyy raakakakuissa käytettäviin raaka-aineisiin sekä tuotekehitysprosessiin. Lisäksi opinnäytetyössä on teoriatietoa myös pop up -tapahtuman järjestämisestä sekä kyselyn suorittamisesta.
Tuotekehitysprosessi ja uusien kakkujen suunnittelu sekä toteutus suoritettiin toimeksianta-jan tiloissa. Kehitystyön tuotoksena syntyi suklaa-mintturaakakakku, mansikka-sitruunaraakakakku sekä mustaherukkainen suklaatäytekakku. Kakkujen reseptit jäävät toimeksiantajalle ja he voivat soveltaa reseptejä tarvitsemallaan tavalla. Kakut onnistuivat hyvin ja niistä saatiin paljon positiivista palautetta. Myös toimeksiantaja oli tyytyväinen kehi-tystyön tuotokseen sekä lopputulokseen.