Keittiötyövaatteiden kehitys : Case: Lindström Group
Suihkonen, Lea (2017)
Suihkonen, Lea
Metropolia Ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017092015247
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017092015247
Tiivistelmä
Työn tarkoituksena on tutkia Lindström Group yrityksen työvaatteiden kehitysprosessia ja käyttäjälähtöisyyttä. Toimeksiantajayrityksenä toimi Lindström Group, ja tutkin heidän ravintolan keittiöhenkilökunnalle suunnittelemansa perusmalliston työvaatteita. Tutkimuksen kohteena oli Royal Ravintolat Oy:n ravintoloiden keittiöhenkilökunta, ja asukokonaisuutena tutkimuksessa käytettiin työtakkia ja työhousuja.
Opinnäytetyössä perehdyttiin keittiön työvaatteiden vaatetusfysiologisiin ominaisuuksiin ja näiden havaintojen perusteella työssä pohdittiin mitkä tekijät ovat olennainen osa suunnitteluprosessia. Työvaatesuunnittelussa on tärkeässä osassa tuntea materiaali, alaa koskevat määräykset, standardit sekä työympäristö, jotta asukokonaisuudesta saadaan toimiva.
Opinnäytetyössä käydään perusteellisesti läpi keittiön työvaatteen eri osat ja toimintaympäristö.
Tutkimusstrategiaksi valikoitui kvalitatiivinen haastattelu. Haastatteluja suoritettiin mahdollisuuksien mukaan Royal Ravintoloiden yrityksen toimipisteissä. Tärkeänä osana haastattelua oli haastatella työntekijöitä työn ääressä, jotta haastateltava aineisto olisi mahdollisimman laaja, sekä havainnot työvaatteista työympäristössä monipuolisia.
Opinnäytetyön lopputuloksena toimeksiantajayrityksellä on havainnollistavaa palautetta ja kehitysehdotuksia tuotteen käyttäjiltä ja ehdotukset on koottu havainnollistaviksi luonnok-siksi, jotta ideoiden jatkokäsittely olisi helpompaa. Työstä voi tehdä selkeitä johtopäätöksiä siitä, kuinka tärkeää on ottaa käyttäjälähtöisyys huomioon työvaatteiden suunnittelussa.
Opinnäytetyössä perehdyttiin keittiön työvaatteiden vaatetusfysiologisiin ominaisuuksiin ja näiden havaintojen perusteella työssä pohdittiin mitkä tekijät ovat olennainen osa suunnitteluprosessia. Työvaatesuunnittelussa on tärkeässä osassa tuntea materiaali, alaa koskevat määräykset, standardit sekä työympäristö, jotta asukokonaisuudesta saadaan toimiva.
Opinnäytetyössä käydään perusteellisesti läpi keittiön työvaatteen eri osat ja toimintaympäristö.
Tutkimusstrategiaksi valikoitui kvalitatiivinen haastattelu. Haastatteluja suoritettiin mahdollisuuksien mukaan Royal Ravintoloiden yrityksen toimipisteissä. Tärkeänä osana haastattelua oli haastatella työntekijöitä työn ääressä, jotta haastateltava aineisto olisi mahdollisimman laaja, sekä havainnot työvaatteista työympäristössä monipuolisia.
Opinnäytetyön lopputuloksena toimeksiantajayrityksellä on havainnollistavaa palautetta ja kehitysehdotuksia tuotteen käyttäjiltä ja ehdotukset on koottu havainnollistaviksi luonnok-siksi, jotta ideoiden jatkokäsittely olisi helpompaa. Työstä voi tehdä selkeitä johtopäätöksiä siitä, kuinka tärkeää on ottaa käyttäjälähtöisyys huomioon työvaatteiden suunnittelussa.