Eräruokaa Repovedelle : case : KymiSun
Ursin, Anni (2017)
Ursin, Anni
Savonia-ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017052910791
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017052910791
Tiivistelmä
Toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää toimeksiantajayritykselle KymiSunille uusi eräruokamenu käytettäväksi yrityksen järjestämille luontoretkille. KymiSun on Kouvolan alueella toimiva luontomatkailuyritys, joka järjestää erilaisia luontoretkiä erikokoisille ryhmille. Yrityksen retkipaikkoja ovat Kymijoen seutu, UNESCOn maailmanperintökohde Verla sekä Repoveden kansallispuisto, jonne kehittämäni menun on tarkoitus tulla käyttöön. Yrityksen omistaja Riitta Noriola-Eskola oli pyytänyt Savonialta ravitsemisalan opiskelijaa avuksi uuden luontoruoka-menun suunnitteluun ja testaukseen, sillä hän oli käyttänyt omia menujaan jo pidemmän aikaa, ja kaipasi muutosta sekä uusia ideoita.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsittelin luonnossa ruokailun eri riskejä, jokamiehenoikeuksia, luonnossa ruokailua sekä luonnosta saatavia raaka-aineita ruoanlaittoon, tuotekehitystä, aistin-varaista arviointia sekä ruokalistasuunnittelua. Työn toiminnallinen osuus eli produkti sisältää eräruokamenun suunnittelun sekä testauksen. Menun vaatimuksia olivat luonnonläheisyys, pai-kallisuus, tarinallisuus, helppous, nopeus sekä valmistettavuus kotikeittiössä.
Itse kehitetyn menun lisäksi produktin tärkeimpiä tuotoksia ovat annoskortit, jotka tulevat toi-meksiantajayrityksen käyttöön. Annoskortit sisältävät reseptit sekä kustannuslaskelmat.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsittelin luonnossa ruokailun eri riskejä, jokamiehenoikeuksia, luonnossa ruokailua sekä luonnosta saatavia raaka-aineita ruoanlaittoon, tuotekehitystä, aistin-varaista arviointia sekä ruokalistasuunnittelua. Työn toiminnallinen osuus eli produkti sisältää eräruokamenun suunnittelun sekä testauksen. Menun vaatimuksia olivat luonnonläheisyys, pai-kallisuus, tarinallisuus, helppous, nopeus sekä valmistettavuus kotikeittiössä.
Itse kehitetyn menun lisäksi produktin tärkeimpiä tuotoksia ovat annoskortit, jotka tulevat toi-meksiantajayrityksen käyttöön. Annoskortit sisältävät reseptit sekä kustannuslaskelmat.