Ei ruokaa, ei elokuvaa : elokuvacateringin analysointi ja yritystoiminnan perustaminen liiketoimintasuunnitelman ja henkilökohtaisen työkokemuksen avulla
Itkonen, Johanna (2017)
Itkonen, Johanna
Turun ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705178592
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705178592
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä käsittelen elokuva-cateringiä (freelancer-toimintana) sen mahdollisuuksia ja toimenpiteitä kasvaa yritykseksi (Jojo Foods, työnimi) liiketoimintasuunnitelman avulla, sekä tarkastella mitä vaaditaan ja mitä henkilökohtaisesti toivon elokuvacatering -alan yritykseltäni tulevaisuudessa. Suomessa opinnäytetyön kirjoitushetkellä on vain yksi erityisesti elokuvatuotantoihin ja -kuvauksiin suunnattu catering-alan yritys, jonka omistaa ja pyörittää yksi ihminen. Freelance-toimijoita on myös muutama.
Opinnäytetyö sisältää case-esimerkkejä omista työkokemuksistani elokuvakeitraajana ja kuinka oppimaani olen voinut käyttää hyödyksi tulevissa työtehtävissä ja kuinka sitä voi hyödyntää
liiketoimintasuunnitelmassa. Tässä opinnäytetyössä käsittelen elokuva-alan catering-yritystä muun muassa kilpailutilanne-analyysin, ympäristöanalyysin, yritysanalyysin sekä SWOT:in kautta. Käsittelen myös yrityksen liikeidean, strategian ja vision.
Pohdin myös yrittäjän ominaisuuksia, sekä mistä lähteä liikkeelle yritystä perustaessa. Reflektoin kaikkiin näihin elokuvacatering- kokemustani ja haluani perustaa tulevaisuudessa elokuvacateringiin painottuvan yrityksen. Tarkastelen myös elokuvakoulutuksen saaneen keitraajan ominaisuuksia ja eroavaisuuksia perinteiseen pitopalvelu- tai ravintola-alan keitraajaan, ja miksi nimenomaan elokuvakoulutuksesta on hyötyä elokuvacateringiä ajatellen.
Opinnäytetyön lopussa on suomalaisille elokuvatuotantoyhtiön johtaville henkilöille (tuottaja, linjatuottaja, tuotantopäällikkö) esitetty haastattelu koskien elokuva-cateringiä josta sekä itse että lukijat saavat tarttumapintaa siihen mitä tuotantoyhtiöt elokuvacateringiltä toivovat.
Opinnäytetyö sisältää case-esimerkkejä omista työkokemuksistani elokuvakeitraajana ja kuinka oppimaani olen voinut käyttää hyödyksi tulevissa työtehtävissä ja kuinka sitä voi hyödyntää
liiketoimintasuunnitelmassa. Tässä opinnäytetyössä käsittelen elokuva-alan catering-yritystä muun muassa kilpailutilanne-analyysin, ympäristöanalyysin, yritysanalyysin sekä SWOT:in kautta. Käsittelen myös yrityksen liikeidean, strategian ja vision.
Pohdin myös yrittäjän ominaisuuksia, sekä mistä lähteä liikkeelle yritystä perustaessa. Reflektoin kaikkiin näihin elokuvacatering- kokemustani ja haluani perustaa tulevaisuudessa elokuvacateringiin painottuvan yrityksen. Tarkastelen myös elokuvakoulutuksen saaneen keitraajan ominaisuuksia ja eroavaisuuksia perinteiseen pitopalvelu- tai ravintola-alan keitraajaan, ja miksi nimenomaan elokuvakoulutuksesta on hyötyä elokuvacateringiä ajatellen.
Opinnäytetyön lopussa on suomalaisille elokuvatuotantoyhtiön johtaville henkilöille (tuottaja, linjatuottaja, tuotantopäällikkö) esitetty haastattelu koskien elokuva-cateringiä josta sekä itse että lukijat saavat tarttumapintaa siihen mitä tuotantoyhtiöt elokuvacateringiltä toivovat.