Visiosta toteutukseen- liiketoiminnan suunnitteleminen ravintola-alalla
Salmi, Johanna (2017)
Salmi, Johanna
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705107548
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705107548
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli laatia omaa ravintolaa suunnittelevalle hyödyllinen ja tiivis tie-topaketti. Mistä on mahdollista saada apua ja tukea kun lähdetään uutta liiketoimintaa ravin-tola-alalle suunnittelemaan.
Tutkimusmenetelminä työssä on käytetty haastatteluja sekä muita lähteitä. Työtä varten on haastateltu ravintola-alan yrittäjää, pankin yritysrahoitusneuvojaa sekä ravintolan liiketilan suunnittelupalveluja tarjoavia yrityksiä.
Tietoperusta osuudessa käsitellään yrittäjyyttä ravintola-alalla ja yrittäjän profiilia sekä miten omia yrittäjäominaisuuksiaan on mahdollista kartoittaa. Työssä käydään läpi myös rahoitus-vaihtoehtoja sekä mitä valtion tukia aloittavalle yrittäjälle on tarjolla ja mistä niitä voi hakea. Yrityksen perustamisen askeleita työssä käsitellään tiiviisti sekä myös lainsäädäntöä ja lupa-asioita ravintola-alalla.
Työhön on kerätty tietoa myös liiketilan suunnittelua varten sekä keittiön että ravintolasalin osalta. Tästä aiheesta ei kirjoitettua materiaalia paljoa löytynyt joten tulokset on kerätty pää-sääntöisesti suunnittelijoita haastatellen. Tilasuunnittelusta on rajattu pois valaistus- sekä kalustussuunnitelmat.
Produktiosuus työssä oli liiketoimintasuunnitelman sekä osakassopimuksen laatiminen omaan yritykseeni, joka perustettiin työn aloittamisvaiheessa vuonna 2016. Tietoperusta osuudessa kerrotaan myös omat kokemukset matkan varrella. Liiketoimintasuunnitelma on tehty ravintolalle joka avaa ovensa vuonna 2018. Liiketoimintasuunnitelmasta on rajattu pois markkinointi sekä exit-plan. Liiketoimintasuunnitelma on Yritys-Suomen mallin mukainen, joten suunnitelma itsessään ei sisällä fyysistä tilan suunnittelua.
Työn valmistumisvaiheessa fyysinen ravintolasuunnittelu jäi vielä vaiheeseen ja toteutus seu-raavan vuoden päähän.
Tutkimusmenetelminä työssä on käytetty haastatteluja sekä muita lähteitä. Työtä varten on haastateltu ravintola-alan yrittäjää, pankin yritysrahoitusneuvojaa sekä ravintolan liiketilan suunnittelupalveluja tarjoavia yrityksiä.
Tietoperusta osuudessa käsitellään yrittäjyyttä ravintola-alalla ja yrittäjän profiilia sekä miten omia yrittäjäominaisuuksiaan on mahdollista kartoittaa. Työssä käydään läpi myös rahoitus-vaihtoehtoja sekä mitä valtion tukia aloittavalle yrittäjälle on tarjolla ja mistä niitä voi hakea. Yrityksen perustamisen askeleita työssä käsitellään tiiviisti sekä myös lainsäädäntöä ja lupa-asioita ravintola-alalla.
Työhön on kerätty tietoa myös liiketilan suunnittelua varten sekä keittiön että ravintolasalin osalta. Tästä aiheesta ei kirjoitettua materiaalia paljoa löytynyt joten tulokset on kerätty pää-sääntöisesti suunnittelijoita haastatellen. Tilasuunnittelusta on rajattu pois valaistus- sekä kalustussuunnitelmat.
Produktiosuus työssä oli liiketoimintasuunnitelman sekä osakassopimuksen laatiminen omaan yritykseeni, joka perustettiin työn aloittamisvaiheessa vuonna 2016. Tietoperusta osuudessa kerrotaan myös omat kokemukset matkan varrella. Liiketoimintasuunnitelma on tehty ravintolalle joka avaa ovensa vuonna 2018. Liiketoimintasuunnitelmasta on rajattu pois markkinointi sekä exit-plan. Liiketoimintasuunnitelma on Yritys-Suomen mallin mukainen, joten suunnitelma itsessään ei sisällä fyysistä tilan suunnittelua.
Työn valmistumisvaiheessa fyysinen ravintolasuunnittelu jäi vielä vaiheeseen ja toteutus seu-raavan vuoden päähän.