Kilpailutilanne Lappeenrannan keskusta-alueen ravintoloissa
Saukkonen, Satu; Pylkkö, Anni (2017)
Saukkonen, Satu
Pylkkö, Anni
Saimaan ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201702092250
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201702092250
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa Lappeenrannan keskusta-alueen ravintoloiden kilpailutilannetta. Kilpailutilannetta tutkittiin kyselytutkimuksen avulla asiakkaan näkökulmasta. Lappeenrannan keskusta-alueen kilpailutilanne on muuttunut viimeisimmän vuoden aikana todella paljon aiempaan nähden.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsiteltiin erilaisia ravintolatyyppejä, joita on Suomessa. Teoriaosuudessa käsiteltiin myös liikeideaa, markkinointia, brändiä ja kilpailua. Tutkimus suoritettiin kvantitatiivisena eli määrällisenä tutkimuksena. Tutkimusmenetelmänä käytettiin kyselytutkimusta, joka toteutettiin Webropolohjelmalla.
Tutkimustulokset tukevat mediassa esiintyneitä uutisia Lappeenrannan ravintoloiden kiristyneestä kilpailutilanteesta. Tutkimustulosten perusteella voidaan todeta, että Lappeenrannan keskusta-alueella ketjuravintoloilla on parempi kilpailuasema kuin yksityisomistuksessa olevilla ravintoloilla.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsiteltiin erilaisia ravintolatyyppejä, joita on Suomessa. Teoriaosuudessa käsiteltiin myös liikeideaa, markkinointia, brändiä ja kilpailua. Tutkimus suoritettiin kvantitatiivisena eli määrällisenä tutkimuksena. Tutkimusmenetelmänä käytettiin kyselytutkimusta, joka toteutettiin Webropolohjelmalla.
Tutkimustulokset tukevat mediassa esiintyneitä uutisia Lappeenrannan ravintoloiden kiristyneestä kilpailutilanteesta. Tutkimustulosten perusteella voidaan todeta, että Lappeenrannan keskusta-alueella ketjuravintoloilla on parempi kilpailuasema kuin yksityisomistuksessa olevilla ravintoloilla.