Ammattikeittiön tuoteprosessien kehittäminen Burlodgella
Jokinen, Piia (2016)
Jokinen, Piia
Tampereen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016121520664
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016121520664
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantaja on Vesilahden kunta. Sain tehtäväksi ammattikeittiön tuoteprosessien kehittäminen Burlodgella. Tavoitteena oli tutustua Cook and Cold ruoanvalmistuksen tuotantotapaan, jota hyödynnetään Burlodgella. Samalla pohdittiin toimintatapojen kehittämisen vaikutusta keittiöön, työaikoihin ja henkilöstöresursseihin sekä mahdollisiin kustannussäästöihin.
Työ käsittelee Vesilahden kunnan ravintokeskuksen toimintaa sekä muutossuunnitelmaa siltä osin, miten se vaikuttaa tulevaisuuteen. Kehitystyössä testattiin ja otettiin käyttöön Cook and Cold. Keittiön tuotantotapoja muutettiin. Osastolla oleva ruoankuljetustankki poistettiin käytöstä ja tilalle tuli Metoksen Burlodge Multigen tarjoiluvaunu.
Työn tuloksena saatiin uusi toimintamalli Ravintokeskuksen keittiön päivittäisiin toimintatapoihin. Nykyisen laitekannan hyödyntäminen uudella toimintatavalla tehostaa ja järkevöittää työpäivän kulkua. Kehitystyön tuloksena pystyttiin poistamaan päällekkäisiä samankaltaisia toimintoja työtehtävissä. Keittiön nykyisiin henkilöstöresursseihin on tällä toimintatavalla tehty muutoksia.
Työ käsittelee Vesilahden kunnan ravintokeskuksen toimintaa sekä muutossuunnitelmaa siltä osin, miten se vaikuttaa tulevaisuuteen. Kehitystyössä testattiin ja otettiin käyttöön Cook and Cold. Keittiön tuotantotapoja muutettiin. Osastolla oleva ruoankuljetustankki poistettiin käytöstä ja tilalle tuli Metoksen Burlodge Multigen tarjoiluvaunu.
Työn tuloksena saatiin uusi toimintamalli Ravintokeskuksen keittiön päivittäisiin toimintatapoihin. Nykyisen laitekannan hyödyntäminen uudella toimintatavalla tehostaa ja järkevöittää työpäivän kulkua. Kehitystyön tuloksena pystyttiin poistamaan päällekkäisiä samankaltaisia toimintoja työtehtävissä. Keittiön nykyisiin henkilöstöresursseihin on tällä toimintatavalla tehty muutoksia.