Työhyvinvoinnin kehittäminen palvelualan pienyrityksessä : Lapuan Grilli Oy
Hietala, Sini (2016)
Hietala, Sini
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016120418970
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016120418970
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli laatia lapualaiselle perheyritykselle, Lapuan Grilli Oy:lle, työhyvinvointisuunnitelma sekä laatia TYKY-päiväsuunnitelmat vuodelle 2017. Lapuan Grilli Oy koostuu kolmesta eri yrityk-sestä: grillistä, pitopalvelusta ja leipomosta. Yrityksellä ei ole aiempaa työhyvinvointisuunnitelmaa.
Työhyvinvointisuunnitelman tavoitteena on antaa yrityksen esimiehille työkalut työhyvinvoinnin lisäämiseen ja kehittämiseen. Suunnitelman tavoitteena on myös parantaa työntekijöiden tietoisuutta työhyvinvoinnista ja siitä, miten heidän omat valintansa vaikuttavat työhyvinvointiin ja sen kokemiseen.
Opinnäytetyön tekeminen aloitettiin tutustumalla työhyvinvointiin ja työkykyyn liittyvään kirjallisuuteen Työhyvinvointisuunnitelman laatiminen aloitettiin teke-mällä henkilöstölle nykytilanteen kartoituskysely, jotta saatiin selville, mitkä ovat toimeksiantajayrityksen tarpeet työhyvinvoinnin kehittämisen suhteen. Kartoituksen avulla saatiin ajankohtaista tietoa tämänhetkisestä työhyvinvoinnin tasosta ja tulosten perusteella voitiin keskittyä niihin seikkoihin, joiden kehittäminen edistää työhyvinvointia yrityksessä.
Opinnäytetyön produktiona toimeksiantajayritykselle laadittiin työhyvinvointisuunnitelma, joka on sovellettavissa yrityksen kaikkiin toimipisteisiin. Työhyvinvointisuunnitelman lisäksi laadittiin ainoastaan esimiesten käyttöön tarkoitettu työhyvinvointisuunnitelman liite, johon kirjattiin muun muassa TYKY-päiväsuunnitelmat vuodelle 2017 sekä esimiesten osaamisen kehittämiseen liittyviä asioita, joiden toteutus jää esimiesten vastuulle.
Työhyvinvointisuunnitelman tavoitteena on antaa yrityksen esimiehille työkalut työhyvinvoinnin lisäämiseen ja kehittämiseen. Suunnitelman tavoitteena on myös parantaa työntekijöiden tietoisuutta työhyvinvoinnista ja siitä, miten heidän omat valintansa vaikuttavat työhyvinvointiin ja sen kokemiseen.
Opinnäytetyön tekeminen aloitettiin tutustumalla työhyvinvointiin ja työkykyyn liittyvään kirjallisuuteen Työhyvinvointisuunnitelman laatiminen aloitettiin teke-mällä henkilöstölle nykytilanteen kartoituskysely, jotta saatiin selville, mitkä ovat toimeksiantajayrityksen tarpeet työhyvinvoinnin kehittämisen suhteen. Kartoituksen avulla saatiin ajankohtaista tietoa tämänhetkisestä työhyvinvoinnin tasosta ja tulosten perusteella voitiin keskittyä niihin seikkoihin, joiden kehittäminen edistää työhyvinvointia yrityksessä.
Opinnäytetyön produktiona toimeksiantajayritykselle laadittiin työhyvinvointisuunnitelma, joka on sovellettavissa yrityksen kaikkiin toimipisteisiin. Työhyvinvointisuunnitelman lisäksi laadittiin ainoastaan esimiesten käyttöön tarkoitettu työhyvinvointisuunnitelman liite, johon kirjattiin muun muassa TYKY-päiväsuunnitelmat vuodelle 2017 sekä esimiesten osaamisen kehittämiseen liittyviä asioita, joiden toteutus jää esimiesten vastuulle.