Tutkimus Etelä-Suomen Keittiömestarit ry:n yhdistystoiminnan kehittämiseksi
Viljanen, Ville (2016)
Avaa tiedosto
Lataukset:
Viljanen, Ville
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016092914666
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016092914666
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli etsiä keinoja, miten Etelä-Suomen Keittiömestarit ry:n toimintaa voisi parantaa vastaamaan paremmin jäsenien tarpeita. Varsinkin nuoremmat ja uudet jäse-net eivät ole aktiivisesti toiminnassa mukana. Pääongelmaksi muodostui, miten yhdistyksen toimintaa voitaisiin parantaa vastaamaan paremmin jäsenien tarpeita ja alanongelmiksi mil-laiseksi yhdistyksen toiminta koetaan, mitkä ovat yhdistyksen liittymisen motiivit ja mitä toivei-ta jäsenillä on yhdistyksen toiminnan parantamiseksi.
Etelä-Suomen Keittiömestarit ry (ESKY) on perustettu vuonna 1950. Yhdistyksessä on noin 230 jäsentä ja siihen voi liittyä kuka tahansa Suomen kansalainen, jolla on työkokemusta ravintola-alan keittiöesimiestehtävistä vähintään kaksi vuotta. Lisäksi henkilöllä tulee olla vä-hintään kahden yhdistyksen jäsenen suositus. Yhdistyksen toiminta on aktiivista ympäri vuo-den ja se on käsittänyt erilaisia varainkeruutapahtumia, kokouksia, luentoja ja vierailuja.
Tietoperustassa käsiteltiin, mikä yhdistys on, millaista sen toiminta on ja miksi yhdistyksiin kuulutaan. Tietoperusta käsitti myös, millainen yhdistys ESKY ry on ja millaista sen toiminta on ollut. Opinnäytetyön tutkimusaineisto kerättiin Webropol-nettikyselyohjelman avulla kesä-kuussa 2016. Kyselylomakkeita lähetettiin yhdistyksen sihteerin kautta yli 200 jäsenelle, joista vastasi 45. Vastaajista kahdeksan oli alle 40-vuotiaita, ja yli 41-vuotiaita oli 37.
Tutkimuksen tulokseen vaikuttaa se, että nuoret eivät ole vastanneet kyselyyn. Tulokset pe-rustuvat pääasiassa vanhempien jäsenten vastauksiin.
Kyselyyn vastanneet ovat tyytyväisiä nykyiseen toimintaan, mutta haluaisivat sen olevan enemmän ammatillisesti kehittävää, sisältävän monipuolisia vierailuja ja luentoja nykypäivän trendien mukaisista tuotteista, yrityksistä ja laitteista. Liittymisen motiiveiksi kerrottiin olevan pääasiassa verkostoituminen ja ammatillisen kehittyminen. Jäsenet kokevat toiminnan hie-man vanhanaikaiseksi ja kaipaisivat uusia ja nuorempia jäseniä mukaan. Suurin syy passiivi-suudelle oli ajanpuute, eli jäsenet kokivat toiminnan vievän paljon vapaa-aikaa eivätkä siksi osallistuneet toimintaan. Yhdistys voisi järjestää luentoja internetin välityksellä seurattavina luentoina ja seminaareina, webinaareina. Yritys- ja tuotevierailut voisi olla yhteistyössä yhdis-tysten jäsenten työpaikkojen kanssa, ja vierailuja voitaisiin järjestää jäsenten ohjauksella.
Etelä-Suomen Keittiömestarit ry (ESKY) on perustettu vuonna 1950. Yhdistyksessä on noin 230 jäsentä ja siihen voi liittyä kuka tahansa Suomen kansalainen, jolla on työkokemusta ravintola-alan keittiöesimiestehtävistä vähintään kaksi vuotta. Lisäksi henkilöllä tulee olla vä-hintään kahden yhdistyksen jäsenen suositus. Yhdistyksen toiminta on aktiivista ympäri vuo-den ja se on käsittänyt erilaisia varainkeruutapahtumia, kokouksia, luentoja ja vierailuja.
Tietoperustassa käsiteltiin, mikä yhdistys on, millaista sen toiminta on ja miksi yhdistyksiin kuulutaan. Tietoperusta käsitti myös, millainen yhdistys ESKY ry on ja millaista sen toiminta on ollut. Opinnäytetyön tutkimusaineisto kerättiin Webropol-nettikyselyohjelman avulla kesä-kuussa 2016. Kyselylomakkeita lähetettiin yhdistyksen sihteerin kautta yli 200 jäsenelle, joista vastasi 45. Vastaajista kahdeksan oli alle 40-vuotiaita, ja yli 41-vuotiaita oli 37.
Tutkimuksen tulokseen vaikuttaa se, että nuoret eivät ole vastanneet kyselyyn. Tulokset pe-rustuvat pääasiassa vanhempien jäsenten vastauksiin.
Kyselyyn vastanneet ovat tyytyväisiä nykyiseen toimintaan, mutta haluaisivat sen olevan enemmän ammatillisesti kehittävää, sisältävän monipuolisia vierailuja ja luentoja nykypäivän trendien mukaisista tuotteista, yrityksistä ja laitteista. Liittymisen motiiveiksi kerrottiin olevan pääasiassa verkostoituminen ja ammatillisen kehittyminen. Jäsenet kokevat toiminnan hie-man vanhanaikaiseksi ja kaipaisivat uusia ja nuorempia jäseniä mukaan. Suurin syy passiivi-suudelle oli ajanpuute, eli jäsenet kokivat toiminnan vievän paljon vapaa-aikaa eivätkä siksi osallistuneet toimintaan. Yhdistys voisi järjestää luentoja internetin välityksellä seurattavina luentoina ja seminaareina, webinaareina. Yritys- ja tuotevierailut voisi olla yhteistyössä yhdis-tysten jäsenten työpaikkojen kanssa, ja vierailuja voitaisiin järjestää jäsenten ohjauksella.