Myyntiin hyväksynnän arviointilomake lihatuotteille
Kankaanpää, Tatu (2016)
Kankaanpää, Tatu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016060611986
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016060611986
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä tutustuttiin aistinvaraisen laadunhallinnan menetelmiin ja kriteereihin elintarviketeollisuudessa. Työssä käytettiin materiaalina laadunhallinnan sekä aistinvaraisen arvioinnin kirjallisuutta.
Työn tarkoituksena oli laatia aistinvaraisen arvioinnin seurantalomakkeet kypsälle lihavalmisteelle, sekä raa'alle lihalle ennen kypsennystä. Lomakketta koottiin Word-ohjelmistolla vaihe vaiheelta huomioiden toimeksiantajan palautteet sekä käyttäen apuna laadunhallinan kirjallisuutta. Lomakkeesta tehtiin useaan kertaan luonnos, joka lähetettiin toimeksiantajalle arvioitavaksi.
Opinnäytetyöprosessin loppupuolella lomakkeiden toimivuutta testattiin tuotevalmistuksen yhteydessä, jonka jälkeen ne viimmeisteltiin lopulliseen muotoonsa. Työn tuloksena syntyi selkeä ja helppokäyttöinen lomake, jonka täyttäminen onnistuu työntekijältä vaivattomasti valmistuksen ohessa.
Työn tarkoituksena oli laatia aistinvaraisen arvioinnin seurantalomakkeet kypsälle lihavalmisteelle, sekä raa'alle lihalle ennen kypsennystä. Lomakketta koottiin Word-ohjelmistolla vaihe vaiheelta huomioiden toimeksiantajan palautteet sekä käyttäen apuna laadunhallinan kirjallisuutta. Lomakkeesta tehtiin useaan kertaan luonnos, joka lähetettiin toimeksiantajalle arvioitavaksi.
Opinnäytetyöprosessin loppupuolella lomakkeiden toimivuutta testattiin tuotevalmistuksen yhteydessä, jonka jälkeen ne viimmeisteltiin lopulliseen muotoonsa. Työn tuloksena syntyi selkeä ja helppokäyttöinen lomake, jonka täyttäminen onnistuu työntekijältä vaivattomasti valmistuksen ohessa.