Teemaruokapäivät Juuan ABC-liikenneasemalla
Jehkonen, Milla (2016)
Jehkonen, Milla
Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu)
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605269999
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605269999
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa Juuan ABC-asemalle teemaruokapäiväsuunnitelma. Tietoa asiakkaiden toiveista teemaruokapäiviä kohtaan kerättiin asiakaskyselyllä. Opinnäytetyössä selvitettiin myös, kuinka tyytyväisiä asiakkaat ovat aseman siisteyteen, viihtyvyyteen ja noutopöydän sekä salaattipöydän tarjonnan monipuolisuuteen. Toimeksiantajana toimi Juuan ABC, joka on osa Jukolan Osuuskauppaa ja S-ryhmää.
Opinnäytetyötä varten toteutettiin asiakaskysely, joka toimi opinnäytetyön tiedonkeruumenetelmänä. Kysely toteutettiin 8.2.2016–28.2.2016, eli se oli esillä ABC:llä kolmen viikon ajan. Vastauksia saatiin 34 kappaletta. Teemaruokapäiviä opinnäytetyöhön suunniteltaessa hyödynnettiin asiakaskyselyn vastausten lisäksi myös henkilökunnan mielipiteitä.
Kyselystä saaduista vastauksista selvisi, että teemaruokapäivät ovat asiakkaiden mielestä toivottuja. Opinnäytetyössä käsiteltäviksi teemaruokapäiviksi valikoituivat perinne-ruokapäivä, grillinoutopöytä, vappubrunssi sekä kalanoutopöytä. Näille teemaruokapäiville on mietitty valmiit menukokonaisuudet noutopöytään ja salaattipöytään.
Kyselyn avulla selvitettiin myös asiakastyytyväisyyttä, joka kyselyn vastausten perusteella on Juuan ABC:llä melko hyvä. Vastausten perusteella eniten toivottiin monipuolisuuden lisäämistä ja vaihtelua salaattipöytään.
Tulosten perusteella voidaan sanoa, että sekä asiakkaat että henkilökunta kaipaavat noutopöytään välillä vaihtelua teemaruokapäivien ja -buffetien muodossa, ja niiden järjestämistä pidetään tärkeänä.
Opinnäytetyötä varten toteutettiin asiakaskysely, joka toimi opinnäytetyön tiedonkeruumenetelmänä. Kysely toteutettiin 8.2.2016–28.2.2016, eli se oli esillä ABC:llä kolmen viikon ajan. Vastauksia saatiin 34 kappaletta. Teemaruokapäiviä opinnäytetyöhön suunniteltaessa hyödynnettiin asiakaskyselyn vastausten lisäksi myös henkilökunnan mielipiteitä.
Kyselystä saaduista vastauksista selvisi, että teemaruokapäivät ovat asiakkaiden mielestä toivottuja. Opinnäytetyössä käsiteltäviksi teemaruokapäiviksi valikoituivat perinne-ruokapäivä, grillinoutopöytä, vappubrunssi sekä kalanoutopöytä. Näille teemaruokapäiville on mietitty valmiit menukokonaisuudet noutopöytään ja salaattipöytään.
Kyselyn avulla selvitettiin myös asiakastyytyväisyyttä, joka kyselyn vastausten perusteella on Juuan ABC:llä melko hyvä. Vastausten perusteella eniten toivottiin monipuolisuuden lisäämistä ja vaihtelua salaattipöytään.
Tulosten perusteella voidaan sanoa, että sekä asiakkaat että henkilökunta kaipaavat noutopöytään välillä vaihtelua teemaruokapäivien ja -buffetien muodossa, ja niiden järjestämistä pidetään tärkeänä.