Baarikonseptin kehittäminen
Niemelä, Aleksi (2016)
Niemelä, Aleksi
Laurea-ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605269894
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605269894
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli luoda uusi baarikonsepti. Konsepti suunniteltiin tekijän omaan käyttöön. Lopputuotos on baarikonsepti, jota voidaan hyödyntää tulevaisuudessa, jos ravintola päätetään perustaa. Konseptin kohdeasiakkaina olivat opiskelijat ja sen liikeidea poikkeaa Turun alueella sijaitsevista jo olemassa olevista baarikonsepteista.
Opinnäytetyön tietoperusta koostui liikeidean teoriasta, miten liikeidea toimii konseptin perustana, sekä konsepti ja ravintolakonsepti teoriasta. Konseptin teoriaa syvennettiin tutustumalla Sammal-lahden malliin, jossa käytiin läpi konseptin kahdeksan osa-aluetta sekä viiden aistin konseptimalli.
Lopullisena tuotoksena syntyi konsepti, joka mukailee Sammallahden luomaa mallia ja se luotiin kilpailija-analyysista saatujen tietojen perusteella. Valmis konsepti testattiin kohdeasiakkailla. Tämä opinnäytetyö oli mielenkiintoinen toteuttaa ja siitä on varmasti hyötyä liiketoimintasuunnitelman toteuttamisessa, jos baari päätettään perustaa.
Opinnäytetyön tietoperusta koostui liikeidean teoriasta, miten liikeidea toimii konseptin perustana, sekä konsepti ja ravintolakonsepti teoriasta. Konseptin teoriaa syvennettiin tutustumalla Sammal-lahden malliin, jossa käytiin läpi konseptin kahdeksan osa-aluetta sekä viiden aistin konseptimalli.
Lopullisena tuotoksena syntyi konsepti, joka mukailee Sammallahden luomaa mallia ja se luotiin kilpailija-analyysista saatujen tietojen perusteella. Valmis konsepti testattiin kohdeasiakkailla. Tämä opinnäytetyö oli mielenkiintoinen toteuttaa ja siitä on varmasti hyötyä liiketoimintasuunnitelman toteuttamisessa, jos baari päätettään perustaa.