Ravintola Basilicon liiketoimintasuunnitelma
Andelin, Aino (2016)
Andelin, Aino
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201604204663
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201604204663
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoitus on havainnollistaa liikeideaa italialaiseen ruokakult-tuuriin pohjautuvaa ravintolaa varten ja sen toimivuutta pääkaupunkiseudulla. Lii-keidean ytimenä toimii italialainen ruoka ja kulttuuri sekä lämmin tunnelma. Tämä tunnelma välittyy ravintoloissa, joissa henkilökunta on yhtä suurta perhettä. Ravintola Basilico tarjoilee perinteisiä italialaisia makuja pienillä muutoksilla esimerkiksi tarjoilu-tavoissa. Suunniteltu konsepti perustuu italialaisen ruokakulttuurin ylläpitoon pohjois-maisella palvelutyylillä.
Opinnäytetyön tietoperusta koostuu kahdesta osuudesta. Ensimmäisessä osuudessa käsitellään Italian ruokakulttuuria ja siinä keskitytään pääasiassa kolmeen valittuun alueeseen, jotka ovat Emilia-Romagna, Campania ja Toscana. Jokaisella valitulla alueella on tärkeitä menestystekijöitä italialaisessa ruokakulttuurissa ja sen kehityk-sessä tähän päivään. Toinen osuus esittelee viisi erilaista liiketoimintasuunnitelman mallia.
Opinnäytetyön tietoperusta koostuu kahdesta osuudesta. Ensimmäisessä osuudessa käsitellään Italian ruokakulttuuria ja siinä keskitytään pääasiassa kolmeen valittuun alueeseen, jotka ovat Emilia-Romagna, Campania ja Toscana. Jokaisella valitulla alueella on tärkeitä menestystekijöitä italialaisessa ruokakulttuurissa ja sen kehityk-sessä tähän päivään. Toinen osuus esittelee viisi erilaista liiketoimintasuunnitelman mallia.