Liiketoimintasuunnitelma juhlapalveluyritykselle
Junnola, Markus (2016)
Junnola, Markus
Saimaan ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201603153189
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201603153189
Tiivistelmä
Työ on jaettu kolmeen osaa: teoriaan, empiriaan ja yhteenvetoon. Teoriaosuudessa käsitellään matkailu- ja ravitsemisalan yrityksiä ja liiketoimintasuunnitelmaa. Empiirisessä osiossa laaditaan liiketoimintasuunnitelma juhlapalveluita tarjoavalle mikroyritykselle. Yhteenvedossa tuodaan esille työn aikana heränneitä ajatuksia ja arvioidaan työn onnistumista. Tavoitteeksi asetettiin, että liiketoimintasuunnitelma laaditaan tarpeeksi todenmukaiseksi ja perusteelliseksi, että työn valmistuttua tekijällä on ainekset yrityksen toimeenpanemiseen käytännössä.
Työn teoreettinen viitekehys muodostuu monipuolisista matkailu- ja ravitsemisalan sekä liiketaloustieteiden kirjallisuudesta sekä koulun kurssien tarjoamista opeista. Internet toimii luonnollisesti myös työkaluna.
Tämä opinnäytetyö loi pohjan tekijän haaveilemalle omalle yritykselle ja selkeytti hänen ajatuksiaan yrityksen perustamisesta sekä siihen liittyvistä toimenpiteistä ja haasteista.
Lopputuloksena syntyi toteutettavissa oleva suunnitelma yritystoiminnan aloittamisesta.
Työn teoreettinen viitekehys muodostuu monipuolisista matkailu- ja ravitsemisalan sekä liiketaloustieteiden kirjallisuudesta sekä koulun kurssien tarjoamista opeista. Internet toimii luonnollisesti myös työkaluna.
Tämä opinnäytetyö loi pohjan tekijän haaveilemalle omalle yritykselle ja selkeytti hänen ajatuksiaan yrityksen perustamisesta sekä siihen liittyvistä toimenpiteistä ja haasteista.
Lopputuloksena syntyi toteutettavissa oleva suunnitelma yritystoiminnan aloittamisesta.