Kostvanor bland sjöfarare : En studie i kostvanor och kostmedvetenhet hos Godby Shippings sjöpersonal
Henricson, Albert (2015)
Henricson, Albert
Yrkeshögskolan Novia
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112217100
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112217100
Tiivistelmä
Detta examensarbete är en studie i kostvanor och kostmedventenhet hos Godby Shippings sjöpersonal. Syftet är att på basen av befintlig forskning och enkätsvar utreda kostvanorna bland Godby Shippings sjöpersonal samt identifiera dess kunskap om sund levnad, främst ur kostens synvinkel.
Målet med studien är att för management-avdelningen på Godby Shipping ta fram information om dess sjöpersonals levnadsvanor både hemma och på jobb, hur väl personalen känner till hälsosamt leverne, samt hur personalen upplever kosten ombord. På basen det framtagna resultatet kan man utreda ifall det existerar ett behov för aktivare hälsofrämjande åtgärder och vägledning för bättre levnadsvanor.
Arbetsmetoden för insamlande av data har skett genom en enkätundersökning som gjordes tillgänglig för Godby Shippings sjöpersonal elektroniskt över molntjänsten
Google Drive.
Resultatet består av fakta framtaget ur befintlig forskningsdata samt de insamlade enkätsvaren. This bachelor’s thesis is a study on dietary habits and nutritional knowledge amongst Godby Shipping’s seagoing personnel. The aim is to investigate on the basis of existing research and survey results the dietary habits amongst Godby Shippings seagoing personnel as well as identify the knowledge in healthy ways of life, mainly from the nutritional point of view.
The goal is to produce information for Godby Shipping’s management department about the crews’ living habits both at home and at work, the crews’ knowledge in healthy ways of life, as well as the crews’ thoughts about the food at work. The produced result can be used to investigate possible needs for a more active health promotion and guidance for better habits.
The method for data collcetion has been conducted through a questionnaire that was made available for Godby Shipping’s seagoing personnel through the cloud service Google Drive.
The result consists of data based on already existing research as well as the collected answers from the questionnaire.
Målet med studien är att för management-avdelningen på Godby Shipping ta fram information om dess sjöpersonals levnadsvanor både hemma och på jobb, hur väl personalen känner till hälsosamt leverne, samt hur personalen upplever kosten ombord. På basen det framtagna resultatet kan man utreda ifall det existerar ett behov för aktivare hälsofrämjande åtgärder och vägledning för bättre levnadsvanor.
Arbetsmetoden för insamlande av data har skett genom en enkätundersökning som gjordes tillgänglig för Godby Shippings sjöpersonal elektroniskt över molntjänsten
Google Drive.
Resultatet består av fakta framtaget ur befintlig forskningsdata samt de insamlade enkätsvaren.
The goal is to produce information for Godby Shipping’s management department about the crews’ living habits both at home and at work, the crews’ knowledge in healthy ways of life, as well as the crews’ thoughts about the food at work. The produced result can be used to investigate possible needs for a more active health promotion and guidance for better habits.
The method for data collcetion has been conducted through a questionnaire that was made available for Godby Shipping’s seagoing personnel through the cloud service Google Drive.
The result consists of data based on already existing research as well as the collected answers from the questionnaire.