Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto elintarvikealan yrityksessä : Tuotannonohjaus ja varastonhallinta - Domretor Oy
Perttu, Olli-Pekka (2015)
Perttu, Olli-Pekka
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015070713830
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015070713830
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on ollut toteuttaa toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto Domretor Oy:ssä, tuotannonohjauksen sekä varastonhallinnan osalta. Toiminnanohjausjärjestelmän avulla pyritään tehostamaan yrityksen tilaus-toimitus-prosessin suunnittelua ja hallintaa. Yrityksen tilauskannan kasvu sekä sitä kautta lisääntyneet raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien määrät ovat johtaneet siihen, että he tarvitsivat niiden hallitsemiseen toimivan sähköisen järjestelmän.
Käytännön työ toteutettiin paikan päällä yrityksen tiloissa ja tavoitteeksi muodostui tarvittavien tietojen syöttäminen järjestelmään, kattavan käyttöohje kokoelman laatiminen sekä henkilökunnan perehdytyksen aloittaminen. Tavoitteet saavutettiin ja sitä kautta yritykseen jäi hyvät työkalut käyttöönoton loppuunsaattamiseen. Kirjallisessa työssä käydään läpi onnistuneen kehitysprojektin vaiheet, korostaen muutosjohtamisen osuutta sekä sisäisen viestinnän tärkeyttä muutosvastarinnan ehkäisijänä. Käyttöönotosta luotiin prosessi, jonka vaiheet avataan yksityiskohtaisesti tämän projektin osalta.
Käytännön työ toteutettiin paikan päällä yrityksen tiloissa ja tavoitteeksi muodostui tarvittavien tietojen syöttäminen järjestelmään, kattavan käyttöohje kokoelman laatiminen sekä henkilökunnan perehdytyksen aloittaminen. Tavoitteet saavutettiin ja sitä kautta yritykseen jäi hyvät työkalut käyttöönoton loppuunsaattamiseen. Kirjallisessa työssä käydään läpi onnistuneen kehitysprojektin vaiheet, korostaen muutosjohtamisen osuutta sekä sisäisen viestinnän tärkeyttä muutosvastarinnan ehkäisijänä. Käyttöönotosta luotiin prosessi, jonka vaiheet avataan yksityiskohtaisesti tämän projektin osalta.