Elintarvikkeiden varastointiopas
Mattila, Juho (2015)
Mattila, Juho
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201505229688
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201505229688
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia elintarvikkeiden varastointiopas, joka kertoo mitä yrityksen tai organisaation tulee huomioida elintarvikkeiden varastoinnissa. Opasta voi käyttää myös tietolähteenä aihetta tarkasteleville. Tietoperusta koostuu seuraavista aihepiireistä: elintarvikeala Suomessa, elintarvikkeiden varastointi, elintarvikkeiden lainsäädäntö, sekä omavalvonta. Elintarvikkeiden varastoinnin kokonaisuuden hahmottamiseen apuna käytettiin hyväksi elintarvikealan yritysten ja ympäristöterveydenhuollon haastatteluja. Lisäksi työn laatimiseen käytettiin paljon aiheeseen liittyviä internetsivustoja ja kirjallisuuslähteitä. Näiden tietojen pohjalta laadittiin tiivis elintarvikkeiden varastointiopas. Itse oppaassa käsitellään elintarvikelogistiikan erityispiirteitä, elintarvikkeiden varastointia, lainsäädäntöä, sekä elintarviketyöntekijään liittyviä seikkoja, kuten hygieniaa, työergonomiaa ja lämpötilavaikutuksia.