Työhyvinvointi Huviretki Kouvolassa
Kääriäinen, Mira (2015)
Kääriäinen, Mira
Saimaan ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201505076692
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201505076692
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö oli toimeksianto ravintola Huviretki Kouvolalta. Opinnäyte-työn tarkoituksena oli selvittää, minkälaiseksi ravintola Huviretki Kouvolan työntekijät kokevat oman työhyvinvointinsa ja ilmapiirin työyhteisössä. Lisäksi selvitettiin, mitkä asiat ovat työntekijöiden mielestä parasta heidän työssään, miten he arvostavat omaa työtään ja mitä asioita voisi parantaa, jotta työhyvinvointi koetaan mahdollisimman hyväksi.
Tutkimusmenetelmänä oli määrällinen tutkimus ja se toteutettiin kyselylomak-keella, jossa oli 32 kysymystä. Kyselylomakkeen aihepiireinä olivat työpaikan ihmissuhteet, tiedonkulku, arvostus, esimiestyö, vaikutusmahdollisuudet ja työkyky. Kysymykset olivat pääasiassa monivalintakysymyksiä, ja lisäksi oli neljä avointa kysymystä. Tutkimus toteutettiin helmikuussa 2015.
Työhyvinvointi ja työilmapiiri koettiin melko hyväksi. Suurin osa arvosti melko paljon työtään ja koki sen olevan tärkeää, mutta osa vastaajista ei osannut sa-noa pitääkö työtään tärkeänä ja merkittävänä. Yhteenkuuluvuuteen ja yhteis-henkeen toivottiin parannusta. Juoruilua esiintyi myös melko paljon ja toivottiin, että asioista puhuttaisiin suoraan. Parhaita asioita työssä olivat työkaverit ja asiakkaat.
Tulosten perusteella yhteishenkeen ja yhteenkuuluvuuteen pitäisi panostaa enemmän. Myös tiedonkulkua voi aina kehittää. Tutkimustuloksia tulisi käydä läpi yhdessä työntekijöiden kanssa ja suunnitella, miten kehittämiskohteita aio-taan kehittää. Jatkotutkimusaihe olisi työhyvinvointitutkimuksen uusiminen jonkin ajan kulutta, jotta tuloksia voisi vertailla edellisiin.
Tutkimusmenetelmänä oli määrällinen tutkimus ja se toteutettiin kyselylomak-keella, jossa oli 32 kysymystä. Kyselylomakkeen aihepiireinä olivat työpaikan ihmissuhteet, tiedonkulku, arvostus, esimiestyö, vaikutusmahdollisuudet ja työkyky. Kysymykset olivat pääasiassa monivalintakysymyksiä, ja lisäksi oli neljä avointa kysymystä. Tutkimus toteutettiin helmikuussa 2015.
Työhyvinvointi ja työilmapiiri koettiin melko hyväksi. Suurin osa arvosti melko paljon työtään ja koki sen olevan tärkeää, mutta osa vastaajista ei osannut sa-noa pitääkö työtään tärkeänä ja merkittävänä. Yhteenkuuluvuuteen ja yhteis-henkeen toivottiin parannusta. Juoruilua esiintyi myös melko paljon ja toivottiin, että asioista puhuttaisiin suoraan. Parhaita asioita työssä olivat työkaverit ja asiakkaat.
Tulosten perusteella yhteishenkeen ja yhteenkuuluvuuteen pitäisi panostaa enemmän. Myös tiedonkulkua voi aina kehittää. Tutkimustuloksia tulisi käydä läpi yhdessä työntekijöiden kanssa ja suunnitella, miten kehittämiskohteita aio-taan kehittää. Jatkotutkimusaihe olisi työhyvinvointitutkimuksen uusiminen jonkin ajan kulutta, jotta tuloksia voisi vertailla edellisiin.