Liiketoimintasuunnitelma : Opas
Hulpio, Matti (2015)
Hulpio, Matti
Tampereen ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201504285274
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201504285274
Tiivistelmä
Tämän työn tarkoituksena on perehtyä liiketoimintasuunnitelman tekemiseen sekä siihen miten liiketoimintasuunnitelman saa alkuun. Työn tulisi toimia pienimuotoisena oppaana aloittavalle yrittäjälle liiketoiminnan suunnittelu vaiheesta. Yrittäjyyden sekä liiketoimintasuunnitelman tutkimusten lisäksi, työtä on pyritty tukemaan omin esimerkein liiketoimintasuunnitelmasta.
Olen itse kiinnostunut oman yrityksen perustamisesta ja yrittäjäksi ryhtymisestä. Tämän vuoksi halusin tutkia liiketoimintasuunnitelman toteuttamista ja mitä asioita tulisi tietää ennen yrityksen perustamista.
Liiketoimintamalleja on kehitelty monia erilaisia malleja ja versioita. Monet kirjat sekä internetsivustot käsittelevät laajasti liikeidean kartoittamista, liiketoiminnan aloittamista sekä mitä kaikkea yrittäjyys pitää sisällään. Yrittäjyys on niin laaja aihe sekä tietoa löytyy valtavasti, jotta pyrin rajaamaan työni liiketoimintasuunnitelman tekemiseen sekä suunnitteluun.
Liiketoimintasuunnitelman lisäksi työhön on suunniteltu yritykselle ruokalista, viinilista sekä tehty näiden pohjalta tarvittavia laskelmia katetuotoista, budjetoinnista sekä kannattavuudesta. Myös yrityksen liiketilojen tietoja ja suunnitelmia löytyy. Osa näistä alustavista laskelmista esitetään työn liitteinä, joilla ollaan kartoitettu yrityksen taloutta.
Olen itse kiinnostunut oman yrityksen perustamisesta ja yrittäjäksi ryhtymisestä. Tämän vuoksi halusin tutkia liiketoimintasuunnitelman toteuttamista ja mitä asioita tulisi tietää ennen yrityksen perustamista.
Liiketoimintamalleja on kehitelty monia erilaisia malleja ja versioita. Monet kirjat sekä internetsivustot käsittelevät laajasti liikeidean kartoittamista, liiketoiminnan aloittamista sekä mitä kaikkea yrittäjyys pitää sisällään. Yrittäjyys on niin laaja aihe sekä tietoa löytyy valtavasti, jotta pyrin rajaamaan työni liiketoimintasuunnitelman tekemiseen sekä suunnitteluun.
Liiketoimintasuunnitelman lisäksi työhön on suunniteltu yritykselle ruokalista, viinilista sekä tehty näiden pohjalta tarvittavia laskelmia katetuotoista, budjetoinnista sekä kannattavuudesta. Myös yrityksen liiketilojen tietoja ja suunnitelmia löytyy. Osa näistä alustavista laskelmista esitetään työn liitteinä, joilla ollaan kartoitettu yrityksen taloutta.