Suomalaiset marja- ja hedelmäviinit osaksi Zipuli Oy:n viinilistaa
Eräsaari, Olli (2015)
Eräsaari, Olli
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201504214692
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201504214692
Tiivistelmä
Tämä produkti on tehty Haagassa syksyllä 2014- helmikuussa 2015 osana ravintolan liikkeenjohdon (restonomi) tutkintoa. Työ on tehty toimeksiantona Zipuli Oy:lle. Zipuli Oy on ravintola-alan yritys, johon kuuluvat ravintola Juuri, viinibaari Latva sekä lounasravintolat Maritori, Pihka Ruoholahti ja Pihka Lintulahti. Opinnäytetyön tarkoituksena on tuoda suomalaiset marja- ja hedelmäviinit Latva viinibaarin valikoimiin, ja suunnitella ja toteuttaa maistelumenu, jossa marja- ja hedelmäviinejä yhdisteltiin niille suunniteltujen ruoka-annoksien kanssa. Menun toteutuksessa on käytetty opintojen ja työn aikana opittuja ruoan ja viinin yhdistämisen teorioita ja käytäntöjä, jotka ovat esitelty opinnäytetyössä.
Lepaan Marjaviinejä & Latvan safkaa -menu oli tarjolla viinibaari Latvassa joulukuussa 2014. Lepaan viineihin päädyttiin tilavierailuilla, joita tehtiin Lepaan lisäksi Rönnvikin sekä Teiskon viinitilolle. Menuta myytiin noin 15 kappaletta, ja asiakaskyselyihin vastanneet kokivat viinien laadun paremmaksi ruokien kanssa. Lisäksi kaikki vastanneista vastasivat kyllä tiedusteluun tilata suomalaisia marja- ja hedelmäviinejä jatkossa, jos viinejä olisi tarjolla suositellun annoksen kanssa ravintola Juuressa tai Latvassa.
Lepaan Marjaviinejä & Latvan safkaa -menu oli tarjolla viinibaari Latvassa joulukuussa 2014. Lepaan viineihin päädyttiin tilavierailuilla, joita tehtiin Lepaan lisäksi Rönnvikin sekä Teiskon viinitilolle. Menuta myytiin noin 15 kappaletta, ja asiakaskyselyihin vastanneet kokivat viinien laadun paremmaksi ruokien kanssa. Lisäksi kaikki vastanneista vastasivat kyllä tiedusteluun tilata suomalaisia marja- ja hedelmäviinejä jatkossa, jos viinejä olisi tarjolla suositellun annoksen kanssa ravintola Juuressa tai Latvassa.