Liiketoimintasuunnitelma, Case: Virta
Virtanen, Aarni (2014)
Virtanen, Aarni
Laurea-ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120418474
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120418474
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheena on yrittäjyys ja uuden ravitsemispalveluyrityksen perustaminen Iso-Britanniaan, Suur-Lontoon alueelle. Opinnäytetyön tarkoituksena on tuottaa liiketoimintasuunnitelma, jota apuna käyttäen suunnitelmassa kuvattu yritystoiminta voitaisiin lähivuosina kohdemaassa aloittaa. Opinnäytetyön tavoitteena on liikeidean pukeminen pelkästä haavekuvasta konkreettisiksi sanoiksi. Tavoitteena on myös opinnäytetyön laatijan yrittäjähenkisyyden herättäminen sekä ammatillisen kompetenssin kasvattaminen.
Opinnäytetyön toimintaympäristönä toimii ravintola-ala Suomessa sekä Iso-Britanniassa. Opinnäytetyössä tutustutaan yrittäjyyteen ja yrityksen perustamiseen, niin teoreettisesti kuin käytännönkin tasolla. Pääpaino opinnäytetyössä on liiketoimintasuunnitelmalla – mikä se on, miksi sellainen on hyvä laatia, ja mitä sen tulisi sisällään pitää. Opinnäytetyöprosessin aikana laadittavan ravintola Virran liiketoimintasuunnitelman on tarkoitus jäädä pelkästään työn laatijan omaan käyttöön prosessin jälkeen.
Opinnäytetyö perustuu teoriatietoon sekä hankkeen aikana kerättyyn aineistoon. Aineistoa kerättiin usealla eri menetelmällä - pääasiallisiksi tutkimusmenetelmiksi työssä nostettiin asiantuntijahaastattelut sekä alan parhaiden käytäntöjen analysointi benchmarkingin avulla. Työn laatija kokee, että näiden asioiden läpikotainen arviointi auttaa häntä eniten eteenpäin matkalla kokeneeksi yrittäjäksi.
Hankkeen lopuksi liikeidea testattiin käytännössä, pilotoimalla. Pilotti toteutettiin elokuussa 2014 Suomessa, osana Ravintolapäivä-tapahtumaa. Tämän lisäksi liikeidea ja itse liiketoimintasuunitelma esiteltiin muutamalle yritysmaailman ammattilaiselle sekä Suomessa että Englannissa. Tarkoituksena oli arvioida realistisesti, voitaisiinko opinnäytetyöprosessin aikana laaditun liiketoimintasuunnitelman avulla aloittaa käytännön liiketoiminta lähivuosina.
Opinnäytetyön toimintaympäristönä toimii ravintola-ala Suomessa sekä Iso-Britanniassa. Opinnäytetyössä tutustutaan yrittäjyyteen ja yrityksen perustamiseen, niin teoreettisesti kuin käytännönkin tasolla. Pääpaino opinnäytetyössä on liiketoimintasuunnitelmalla – mikä se on, miksi sellainen on hyvä laatia, ja mitä sen tulisi sisällään pitää. Opinnäytetyöprosessin aikana laadittavan ravintola Virran liiketoimintasuunnitelman on tarkoitus jäädä pelkästään työn laatijan omaan käyttöön prosessin jälkeen.
Opinnäytetyö perustuu teoriatietoon sekä hankkeen aikana kerättyyn aineistoon. Aineistoa kerättiin usealla eri menetelmällä - pääasiallisiksi tutkimusmenetelmiksi työssä nostettiin asiantuntijahaastattelut sekä alan parhaiden käytäntöjen analysointi benchmarkingin avulla. Työn laatija kokee, että näiden asioiden läpikotainen arviointi auttaa häntä eniten eteenpäin matkalla kokeneeksi yrittäjäksi.
Hankkeen lopuksi liikeidea testattiin käytännössä, pilotoimalla. Pilotti toteutettiin elokuussa 2014 Suomessa, osana Ravintolapäivä-tapahtumaa. Tämän lisäksi liikeidea ja itse liiketoimintasuunitelma esiteltiin muutamalle yritysmaailman ammattilaiselle sekä Suomessa että Englannissa. Tarkoituksena oli arvioida realistisesti, voitaisiinko opinnäytetyöprosessin aikana laaditun liiketoimintasuunnitelman avulla aloittaa käytännön liiketoiminta lähivuosina.