Ruokapalvelut muutoksessa : Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä
Tallbacka, Sari (2014)
Tallbacka, Sari
Turun ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112817276
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112817276
Tiivistelmä
Yhteiskunnan muuttuessa koulutusjärjestelmän on osaltaan vastattava muutokseen. Forssan ammatti-instituutin ja Faktia koulutus Oy:n toiminnot yhdistetään Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän alle. Selvitysten mukaan lähes kaikki koulutus saadaan mahtumaan Saksankadulle ammatti-instituutin tiloihin. Sosiaali- ja terveydenhoitoalan lähihoitajakoulutus siirtyy Kehräämölle, jossa koulutetaan myös HAMK:in toimesta sairaanhoitajia. Kehräämöllä on Faktia koulutus Oy:n opetusravintola Vanha Värjäri, jossa tulevaisuudessa on tarkoitus järjestää lähihoitajien opiskelijaruokailu. Organisaatioiden yhdistyessä myös ruokapalvelujen organisaatio muuttuu. Koulutuskuntayhtymällä on tulevaisuudessa kaksi opetusravintolaa Forssassa, sekä Saksankadulla että Kehräämöllä.
Työn tavoitteena oli kehittää ruokapalveluita organisaatiomuutoksessa. Päätavoitteena oli saada selville, miten ruokapalvelut olisi tarkoituksenmukaisinta hoitaa. Muutosprosessin läpiviemiseen yhdessä henkilönkunnan kanssa kiinnitettiin huomiota. Taustateorioina työssä oli muutosjohtaminen ja käytettävyyden arviointi
Tavoitteeseen pyrittiin työntutkimuksen keinoin. Tärkeänä työvälineenä ja viitekehyksenä käy-tettiin Engeströmin kehittämää kehittävän työntutkimuksen menetelmää. Kehittävässä työntut-kimuksessa perehdytään organisaation toimintajärjestelmän rakenteeseen sekä viedään kehi-tystyötä eteenpäin ekspansiivisen oppimissyklin avulla. Tutkimusmenetelmänä työssä oli osallistuva havainnointi.
Kehittävä työntutkimus perustuu osallistavaan lähestymistapaan, jossa työntekijät osallistuvat työn muutoksien analysointiin. Menetelmässä toiminnan osatekijöiden väliset ristiriidat nähdään toiminnan kehittämisen liikkeellepanevana ja sitä eteenpäin vievänä voimana, jolloin toiminnan tavoitteena on ekspansiivinen kehittäminen.
Työn tuloksena on ehdotus uudeksi organisaatiomalliksi ruokapalveluihin. Työssä on käytännön ongelmakohtien huomioita ja niiden ratkaisuehdotuksia ennen kuin Vanhan Värjärin ruoanvalmistuskapasiteettia voidaan lisätä. Koulutuskuntayhtymän uusi organisaatiomalli ei ole vielä valmis, joten keittiöhenkilökunnan osallistaminen jäi vähäiseksi. Organisaation toiminnan muutos uuteen toimintatapaan edellyttää koko organisaation jäsenten sitoutumista muutokseen.
Työn tavoitteena oli kehittää ruokapalveluita organisaatiomuutoksessa. Päätavoitteena oli saada selville, miten ruokapalvelut olisi tarkoituksenmukaisinta hoitaa. Muutosprosessin läpiviemiseen yhdessä henkilönkunnan kanssa kiinnitettiin huomiota. Taustateorioina työssä oli muutosjohtaminen ja käytettävyyden arviointi
Tavoitteeseen pyrittiin työntutkimuksen keinoin. Tärkeänä työvälineenä ja viitekehyksenä käy-tettiin Engeströmin kehittämää kehittävän työntutkimuksen menetelmää. Kehittävässä työntut-kimuksessa perehdytään organisaation toimintajärjestelmän rakenteeseen sekä viedään kehi-tystyötä eteenpäin ekspansiivisen oppimissyklin avulla. Tutkimusmenetelmänä työssä oli osallistuva havainnointi.
Kehittävä työntutkimus perustuu osallistavaan lähestymistapaan, jossa työntekijät osallistuvat työn muutoksien analysointiin. Menetelmässä toiminnan osatekijöiden väliset ristiriidat nähdään toiminnan kehittämisen liikkeellepanevana ja sitä eteenpäin vievänä voimana, jolloin toiminnan tavoitteena on ekspansiivinen kehittäminen.
Työn tuloksena on ehdotus uudeksi organisaatiomalliksi ruokapalveluihin. Työssä on käytännön ongelmakohtien huomioita ja niiden ratkaisuehdotuksia ennen kuin Vanhan Värjärin ruoanvalmistuskapasiteettia voidaan lisätä. Koulutuskuntayhtymän uusi organisaatiomalli ei ole vielä valmis, joten keittiöhenkilökunnan osallistaminen jäi vähäiseksi. Organisaation toiminnan muutos uuteen toimintatapaan edellyttää koko organisaation jäsenten sitoutumista muutokseen.