HERÄÄ SUOMI! - Kotimaista aamiaista puhtaista raaka-aineista
Hirvonen, Anu (2014)
Hirvonen, Anu
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014111115439
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014111115439
Tiivistelmä
Työn toimeksiantaja on RUOKA&MATKAILU-hanke, joka on muun muassa HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun, Matkailun edistämiskeskuksen ja maa- ja metsätalousministeriön yhteistyössä toimiva hanke Suomen ruokamatkailun edistä-miseksi.
Opinnäytetyön ja sen produktin, eli HERÄÄ SUOMI! –opasvihkosen tavoite on tulla osaksi RUOKA&MATKAILU-hankkeen työkaluja ja sitä kautta olla avuksi hankkees-sa mukana oleville pienmatkailuyrityksille. Koko opinnäytetyö tietoperustoineen ja produktiin kuuluvineen osineen heijastelevat suomalaista ruokakulttuuria ja kotimai-suutta.
Tietoperusta käsittelee suomalaisia ruokailutottumuksia lyhyesti historian kautta ja ha-kee hyvien käytänteiden inspiraatioita Suomesta sekä ulkomailta. Työ toteutukseen tehtiin ensiksi kohdistettu kysely huhtikuussa 2014 Lähiruoka ja luomu –messuilta, jossa otettiin selvää, mitä suomalaisesta lähiruoasta ja luomusta kiinnostuneet kulutta-jat pitävät unelma-aamiaisenaan. Tietoperustan ja kyselyn tulosten pohjalta rakennet-tiin produkti, joka sisältää suomalaisen aamiaismenun resepteineen ja tarjoiluehdotus-kuvineen. Aamiainen katettiin ja tarjottiin syksyllä 2014 restonomiksi opiskeleville vaihto-opiskelijoille, joilta saatiin ulkomaalaisen mielipide suomalaisesta aamiaisesta.
Vaihto-opiskelijoiden antamista vastauksista muodostuivat työn lopulliset tulokset, joista kävi ilmi, että ulkomaalaiselle asiakkaalle yksinkertainen paikallinen ruoka on jo sinänsä uusi elämys. Ruokien taustoista ja suomalaisista tavoista kertominen tarjoilu-vaiheessa nostatti heidän mielenkiintoaan kokeilla paikallisia (outojakin) ruokia. Tu-loksista voisi tehdä päätelmän, että itse tehty ja kädenjälki annoksessa nostaa sen arvoa sekä se, että tietää ja tuntee ruokien alkuperän (lähiruoka), jotta niistä voi kertoa asiakkaalle tarjoiluvaiheessa.
Opinnäytetyön ja sen produktin, eli HERÄÄ SUOMI! –opasvihkosen tavoite on tulla osaksi RUOKA&MATKAILU-hankkeen työkaluja ja sitä kautta olla avuksi hankkees-sa mukana oleville pienmatkailuyrityksille. Koko opinnäytetyö tietoperustoineen ja produktiin kuuluvineen osineen heijastelevat suomalaista ruokakulttuuria ja kotimai-suutta.
Tietoperusta käsittelee suomalaisia ruokailutottumuksia lyhyesti historian kautta ja ha-kee hyvien käytänteiden inspiraatioita Suomesta sekä ulkomailta. Työ toteutukseen tehtiin ensiksi kohdistettu kysely huhtikuussa 2014 Lähiruoka ja luomu –messuilta, jossa otettiin selvää, mitä suomalaisesta lähiruoasta ja luomusta kiinnostuneet kulutta-jat pitävät unelma-aamiaisenaan. Tietoperustan ja kyselyn tulosten pohjalta rakennet-tiin produkti, joka sisältää suomalaisen aamiaismenun resepteineen ja tarjoiluehdotus-kuvineen. Aamiainen katettiin ja tarjottiin syksyllä 2014 restonomiksi opiskeleville vaihto-opiskelijoille, joilta saatiin ulkomaalaisen mielipide suomalaisesta aamiaisesta.
Vaihto-opiskelijoiden antamista vastauksista muodostuivat työn lopulliset tulokset, joista kävi ilmi, että ulkomaalaiselle asiakkaalle yksinkertainen paikallinen ruoka on jo sinänsä uusi elämys. Ruokien taustoista ja suomalaisista tavoista kertominen tarjoilu-vaiheessa nostatti heidän mielenkiintoaan kokeilla paikallisia (outojakin) ruokia. Tu-loksista voisi tehdä päätelmän, että itse tehty ja kädenjälki annoksessa nostaa sen arvoa sekä se, että tietää ja tuntee ruokien alkuperän (lähiruoka), jotta niistä voi kertoa asiakkaalle tarjoiluvaiheessa.