Matkailijan ravintolaopas Helsinkiin Hostel Domus Academican asiakkaille
Viirto, Sanni (2014)
Viirto, Sanni
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014110415203
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014110415203
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa toimeksiantona Hostel Domus Academican asiakkaille suunnattu Helsingin ravintolaopas. Hostel Domus Academica on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnalle kuuluva Kampissa sijaitseva hostelli, joka on auki kesäisin ajalla 1.¬6–1.9.
Opinnäytetyön tavoitteina oli tuottaa kattava ja käytännöllinen ravintolaopas, jota Hostel Domus Academican asiakkaat voivat hyödyntää vieraillessaan Helsingissä. Ravintolaoppaan avulla tavoitteena on parantaa Hostel Domus Academican asiakastyytyväisyyttä. Opinnäytetyön toisena tavoitteena on helpottaa vastaanottovirkailijoiden työtä tuottamalla ravintolaopas, jota he voivat hyödyntää jokapäiväisessä asiakkaiden ravintolaopastuksessa.
Ravintolaopas laadittiin kyselytutkimuksen pohjalta. Kyselytutkimus suoritettiin Hostel Domus Academicassa elokuussa 2014 ja siihen osallistui yhteensä 122 kansainvälistä Hostel Domus Academican asiakasta. Koska jopa 70 % Hostel Domus Academican asiakkaista saapuvat ulkomailta, sekä kyselytutkimus että ravintolaopas toteutettiin englannin kielellä. Kyselytutkimuksessa selvitettiin muun muassa, millaisia ravintoloita asiakkaat toivovat osaksi ravintolaopasta, kuinka pitkän matkan päässä otolliset ravintolat sijaitsevat sekä minkä tyylisiä ruokia ravintolat tarjoavat. Lisäksi selvitettiin, mitkä tekijät vaikuttavat asiakkaan ravintolavalintaan. Produkti käsittelee Helsingin ravintoloita ja siksi siitä on rajattu pois kahvilat ja muut ravitsemusliikkeet.
Tutkimustulosten pohjalta selvisi, että suurin osa vastanneista toivoivat etenkin suomalaisia, skandinaavisia ja kansainvälisiä ravintoloita osaksi ravintolaopasta. Lisäksi kävi ilmi, että yli puolet vastanneista kokivat ravintolan otollisen sijainnin olevan 15–30 minuutin kävelymatkan päässä Hostel Domus Academicasta. Vastaajat toivoivat tutkimustuloksien perusteella ravintoloita, jotka tarjoavat etenkin suomalaisia ja skandinaavisia ruokia ja raaka-aineita.
Ravintolaopas on toteutettu alkuperäisesti sähköiseen muotoon, jotta sen muokkaaminen onnistuu jatkossa helposti. Ravintolaopas tulee käyttöön kesällä 2015 Hostel Domus Academican yleiseen asiakastilaan sille tarkoitettuun kansioon.
Opinnäytetyön tavoitteina oli tuottaa kattava ja käytännöllinen ravintolaopas, jota Hostel Domus Academican asiakkaat voivat hyödyntää vieraillessaan Helsingissä. Ravintolaoppaan avulla tavoitteena on parantaa Hostel Domus Academican asiakastyytyväisyyttä. Opinnäytetyön toisena tavoitteena on helpottaa vastaanottovirkailijoiden työtä tuottamalla ravintolaopas, jota he voivat hyödyntää jokapäiväisessä asiakkaiden ravintolaopastuksessa.
Ravintolaopas laadittiin kyselytutkimuksen pohjalta. Kyselytutkimus suoritettiin Hostel Domus Academicassa elokuussa 2014 ja siihen osallistui yhteensä 122 kansainvälistä Hostel Domus Academican asiakasta. Koska jopa 70 % Hostel Domus Academican asiakkaista saapuvat ulkomailta, sekä kyselytutkimus että ravintolaopas toteutettiin englannin kielellä. Kyselytutkimuksessa selvitettiin muun muassa, millaisia ravintoloita asiakkaat toivovat osaksi ravintolaopasta, kuinka pitkän matkan päässä otolliset ravintolat sijaitsevat sekä minkä tyylisiä ruokia ravintolat tarjoavat. Lisäksi selvitettiin, mitkä tekijät vaikuttavat asiakkaan ravintolavalintaan. Produkti käsittelee Helsingin ravintoloita ja siksi siitä on rajattu pois kahvilat ja muut ravitsemusliikkeet.
Tutkimustulosten pohjalta selvisi, että suurin osa vastanneista toivoivat etenkin suomalaisia, skandinaavisia ja kansainvälisiä ravintoloita osaksi ravintolaopasta. Lisäksi kävi ilmi, että yli puolet vastanneista kokivat ravintolan otollisen sijainnin olevan 15–30 minuutin kävelymatkan päässä Hostel Domus Academicasta. Vastaajat toivoivat tutkimustuloksien perusteella ravintoloita, jotka tarjoavat etenkin suomalaisia ja skandinaavisia ruokia ja raaka-aineita.
Ravintolaopas on toteutettu alkuperäisesti sähköiseen muotoon, jotta sen muokkaaminen onnistuu jatkossa helposti. Ravintolaopas tulee käyttöön kesällä 2015 Hostel Domus Academican yleiseen asiakastilaan sille tarkoitettuun kansioon.