Ravintola Ohranjyvä : uudet omistajat ja toiminnan kehittäminen
Melos, Janne (2014)
Melos, Janne
Turun ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014091614024
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014091614024
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää ravintola-alaan liittyviä viimeaikaisia muutoksia. Esimerkkiyritys on Tampereella sijaitseva ravintola Ohranjyvä, jonka yhtenä omistajana olen ollut vuoden 2012 alusta. Työssä pyritään kartoittamaan erityisesti asioita, joita on tullut esille omistajien vaihduttua ravintolassa. Miten pystytään muuttamaan asiakkaiden mielikuvia siitä, mitä ravintola on aikaisemmin ollut? Millaisiin muutoksiin ja uuteen liikeideaan ollaan valmiita lähtemään uusien omistajien ideoinnin ja ammattitaidon perusteella? Mitä merkitystä on ravintolan henkilöstöllä imagon luomisessa?
Opinnäytetyössä tutustutaan Ravintola Ohranjyvän historiaan sekä perehdytään sen alkuvaiheisiin ja tulevaisuuden näkymiin uusien omistajien johdolla. Työssä tutustutaan liikeidean merkitykseen ja siihen vaikuttaviin tekijöihin. Tavoitteena on havainnollistaa ravintolan uusien omistajien alkuvaiheiden vaikeuksia ja ratkaisuja sen kannattavuuden ja liikevaihdon parantamiseksi henkilökunnan viihtyvyyden, asiakastyytyväisyyden ja markkinoinnin keinoin. Opinnäytetyössä peilataan ravintola-alan tulevaisuuteen ja pohditaan ratkaisuja, millä tavoin ravintola Ohranjyvä pystyy vastaamaan tuleviin haasteisiin.
Opinnäytetyössä tutustutaan Ravintola Ohranjyvän historiaan sekä perehdytään sen alkuvaiheisiin ja tulevaisuuden näkymiin uusien omistajien johdolla. Työssä tutustutaan liikeidean merkitykseen ja siihen vaikuttaviin tekijöihin. Tavoitteena on havainnollistaa ravintolan uusien omistajien alkuvaiheiden vaikeuksia ja ratkaisuja sen kannattavuuden ja liikevaihdon parantamiseksi henkilökunnan viihtyvyyden, asiakastyytyväisyyden ja markkinoinnin keinoin. Opinnäytetyössä peilataan ravintola-alan tulevaisuuteen ja pohditaan ratkaisuja, millä tavoin ravintola Ohranjyvä pystyy vastaamaan tuleviin haasteisiin.