Tuotantokeittiö toimivaksi : Kohti tiimimäistä työtapaa
Hytönen, Minna (2014)
Hytönen, Minna
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014061012346
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014061012346
Tiivistelmä
Kehittämistyön tavoitteena oli saada yhdeksän työntekijän muodostama kunnallinen tuotantokeittiö toimivaksi työyhteisöksi ja luoda sille tiimiytyksen perusedellytykset. Työyhteisön toimivuuden lähtökohtana oli työyhteisön perustehtävä ja yhteisesti luodut pelisäännöt sekä harjoittelua vaativat työyhteisötaidot. Vuorovaikutuksella havaittiin olevan keskeinen tekijä koko työyhteisön toimivuudessa.
Kehittämistyön menetelminä käytettiin Lindströmin (2002) osallistavan työnkehittämisen mallia yhdessä osallistavan työyhteisövalmennuksen kanssa. Lisäksi käytettiin laadullisen tutkimuksen menetelmiä kuten, teemahaastatteluita, strukturoitua ja informoitua kyselyä, dokumenttianalyysiä ja osallistavaa havainnointia sekä lisäksi työssä hyödynnettiin monia yhteistoiminnallisia ryhmätyömenetelmiä.
Osallistava työyhteisövalmennus luetaan kuuluvaksi osallistavaan pedagogiikkaan ja sen tavoitteena on saada työntekijä itse oivaltamaan ja haluamaan kehitystä tapahduttavaksi. Keskeisinä menetelminä käytetään erilaisia yhteistoiminnallisen oppimisen menetelmiä yhdessä ratkaisukeskeisiä toimintatapojen kanssa. Menetelmästä ei vielä ole paljoa suomalaista tutkimustietoa, ulkomailla sitä käytetään runsaasti työyhteisön kehittämiseen.
Kehittämistyö toteutettiin tammi - huhtikuussa 2014 ja sen tuloksena tuotantokeittiön perustehtävä kirkastettiin, sille laadittiin arvot, pelisäännöt, palaverikäytänteet, parannettiin työilmapiiriä, lisättiin avoimuutta, vuorovaikutusta, yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä. Lisäksi työyhteisöä valmennettiin laajasti eri toimivan työyhteisön aihealueista.
Kehittämistyön menetelminä käytettiin Lindströmin (2002) osallistavan työnkehittämisen mallia yhdessä osallistavan työyhteisövalmennuksen kanssa. Lisäksi käytettiin laadullisen tutkimuksen menetelmiä kuten, teemahaastatteluita, strukturoitua ja informoitua kyselyä, dokumenttianalyysiä ja osallistavaa havainnointia sekä lisäksi työssä hyödynnettiin monia yhteistoiminnallisia ryhmätyömenetelmiä.
Osallistava työyhteisövalmennus luetaan kuuluvaksi osallistavaan pedagogiikkaan ja sen tavoitteena on saada työntekijä itse oivaltamaan ja haluamaan kehitystä tapahduttavaksi. Keskeisinä menetelminä käytetään erilaisia yhteistoiminnallisen oppimisen menetelmiä yhdessä ratkaisukeskeisiä toimintatapojen kanssa. Menetelmästä ei vielä ole paljoa suomalaista tutkimustietoa, ulkomailla sitä käytetään runsaasti työyhteisön kehittämiseen.
Kehittämistyö toteutettiin tammi - huhtikuussa 2014 ja sen tuloksena tuotantokeittiön perustehtävä kirkastettiin, sille laadittiin arvot, pelisäännöt, palaverikäytänteet, parannettiin työilmapiiriä, lisättiin avoimuutta, vuorovaikutusta, yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä. Lisäksi työyhteisöä valmennettiin laajasti eri toimivan työyhteisön aihealueista.