Pop up-ravintolat – lainsäädännön huomiointi
Saarilahti, Jenni (2014)
Saarilahti, Jenni
Tampereen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014052810639
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014052810639
Tiivistelmä
Opinnäytetyö tehtiin kiinnostuksesta perustaa oma pop up-ravintola ja tutkimuksessa selvitettiin lainsäädännöllisiä ongelmia perustettaessa pop up-ravintolaa. Tutkimuksella haluttiin myös saada tietoa erilaisista ideoista, jotka ovat toteutettu pop up-ravintolaa perustettaessa ja miten asiakkaat ovat ottaneet ilmiön vastaan. Tutkimusmenetelmänä käytettiin laadullista teemahaastattelua, joka toteutettiin yksilöhaastatteluina.
Teoriaosuudessa käsitellään pop up:in määritelmää, sekä kerrotaan esimerkkejä toteutetuista pop up-ravintoloista, niin pidempiaikaisia kuin yhdenpäivän ravintoloita. Esimerkkien ohessa kerrotaan myös Ravintolapäivästä ja sen ohjeistuksesta uusille ravintoloitsijoille. Lisäksi teoriaosuus koostuu lainsäädännöllisestä osuudesta: alkoholilainsäädäntö, elintarvikelainsäädäntö, rakennusviraston ohjeistus sekä verolainsäädäntö.
Tulosten perusteella pop up-ravintolat ovat välttäneet suuremmat lainsäädännölliset ristiriidat viranomaisten kanssa. Ravintoloitsijat saavat käyttää luovuuttaan, lainsäädännön rajoissa ja asiakkaat saavat nauttia uniikeista ravintoloista ja kahviloista. Tulosten mukaan ravintoloitsijat kaipaavat selkeämpiä ohjeita viranomaisilta, että mikä on sallittua ja mikä ei.
Yksilöhaastatteluiden perusteella pop up-ravintoloilla on tulevaisuudessakin kysyntää, kunhan ne pitävät saman linjan, eli noudattavat viranomaisten ohjeistusta ja pitävät toiminnan vähäriskisenä. Ilmiön laajentuessa myös viranomaisten tulee laajentaa ja tarkentaa ohjeistustaan, niin että mahdollisimman moni ongelmatilanne olisi ennaltaehkäistävissä.
Teoriaosuudessa käsitellään pop up:in määritelmää, sekä kerrotaan esimerkkejä toteutetuista pop up-ravintoloista, niin pidempiaikaisia kuin yhdenpäivän ravintoloita. Esimerkkien ohessa kerrotaan myös Ravintolapäivästä ja sen ohjeistuksesta uusille ravintoloitsijoille. Lisäksi teoriaosuus koostuu lainsäädännöllisestä osuudesta: alkoholilainsäädäntö, elintarvikelainsäädäntö, rakennusviraston ohjeistus sekä verolainsäädäntö.
Tulosten perusteella pop up-ravintolat ovat välttäneet suuremmat lainsäädännölliset ristiriidat viranomaisten kanssa. Ravintoloitsijat saavat käyttää luovuuttaan, lainsäädännön rajoissa ja asiakkaat saavat nauttia uniikeista ravintoloista ja kahviloista. Tulosten mukaan ravintoloitsijat kaipaavat selkeämpiä ohjeita viranomaisilta, että mikä on sallittua ja mikä ei.
Yksilöhaastatteluiden perusteella pop up-ravintoloilla on tulevaisuudessakin kysyntää, kunhan ne pitävät saman linjan, eli noudattavat viranomaisten ohjeistusta ja pitävät toiminnan vähäriskisenä. Ilmiön laajentuessa myös viranomaisten tulee laajentaa ja tarkentaa ohjeistustaan, niin että mahdollisimman moni ongelmatilanne olisi ennaltaehkäistävissä.