Siivoustyön Kehittäminen : Diabeteskeskuksen keittiö
Gylling, Sirpa (2014)
Gylling, Sirpa
Tampereen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405259838
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405259838
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli siivoustyön kehittäminen Diabeteskeskuksen keittiöllä Tampereen Aitolahdessa. Siivoustyö on kokenut vuosikymmenten aikana suuria muutoksia. Keittiötyössä siivoustyötä on tehty suurelta osin märkäpesumenetelmin. Nykyään kuitenkin kiinnitetään huomiota ammattikeittiö siivouksessa ympäristöasioihin ja vedenkäytön vähentämiseen sekä työntekijöiden fyysiseen jaksamiseen. Esivalmisteltu siivous on ollut yksi menetelmä edeltä mainittujen asioiden toteuttamiselle. Tämän johdosta esivalmisteltuun siivoukseen kiinnitetään huomiota myös ammattikeittiösiivouksessa.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on viedä esivalmisteltu siivous kohdeorganisaatioon vaiheittain ja saada työntekijät motivoitumaan, sekä kiinnostumaan siivoustyöstä. Työn lähtökohtana on muutos, joka tapahtuu työyhteisössä keittiösiivouksen osalta. Teoriaosuudessa käsitellään muutosjohtamista ja työ tullaan toteuttamaan muutosjohtamisen keinoin, sekä käsitellään muutosta teoriassa ja käytännön tasolla miten muutosta vietiin työyhteisöön.
Siivoussuunnitelman laatimisessa on pyritty huomioimaan työntekijöiden mielipiteitä mahdollisuuksien mukaan. Suunnitelma sisällytettiin suoraan työntekijöiden työnkuviin, jonka tarkoituksena on osaltaan varmistaa, että kaikki päivittäin ja viikoittain tehtävät siivoustyöt tulee tehtyä säännöllisesti. Siivoussuunnitelma laadittiin kuuden eri työnkuvan pohjalta.
Uuden siivoussuunnitelman ja tapahtuneen muutoksen onnistumista kartoitettiin mielipidekyselyllä. Mielipidekysely tehtiin kahden kokeiluviikon jälkeen työntekijöille. Mielipidekyselyn pohjalta voidaan olla tyytyväisiä siivoussuunnitelman onnistumiseen. Työntekijöiden motivaatio ja kiinnostus kasvoi vähitellen siivoustyötä kohtaan uuden suunnitelman, työtapojen ja järjestettyjen koulutusten sekä uusien työvälineiden ansiosta.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on viedä esivalmisteltu siivous kohdeorganisaatioon vaiheittain ja saada työntekijät motivoitumaan, sekä kiinnostumaan siivoustyöstä. Työn lähtökohtana on muutos, joka tapahtuu työyhteisössä keittiösiivouksen osalta. Teoriaosuudessa käsitellään muutosjohtamista ja työ tullaan toteuttamaan muutosjohtamisen keinoin, sekä käsitellään muutosta teoriassa ja käytännön tasolla miten muutosta vietiin työyhteisöön.
Siivoussuunnitelman laatimisessa on pyritty huomioimaan työntekijöiden mielipiteitä mahdollisuuksien mukaan. Suunnitelma sisällytettiin suoraan työntekijöiden työnkuviin, jonka tarkoituksena on osaltaan varmistaa, että kaikki päivittäin ja viikoittain tehtävät siivoustyöt tulee tehtyä säännöllisesti. Siivoussuunnitelma laadittiin kuuden eri työnkuvan pohjalta.
Uuden siivoussuunnitelman ja tapahtuneen muutoksen onnistumista kartoitettiin mielipidekyselyllä. Mielipidekysely tehtiin kahden kokeiluviikon jälkeen työntekijöille. Mielipidekyselyn pohjalta voidaan olla tyytyväisiä siivoussuunnitelman onnistumiseen. Työntekijöiden motivaatio ja kiinnostus kasvoi vähitellen siivoustyötä kohtaan uuden suunnitelman, työtapojen ja järjestettyjen koulutusten sekä uusien työvälineiden ansiosta.