Liiketoimintasuunnitelma luomulastenruokaa valmistavalle yritykselle
Varsa, Kaisla (2014)
Avaa tiedosto
Lataukset:
Varsa, Kaisla
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405239521
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405239521
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena on laatia luomulastenruuan valmistamista suunnittelevalle toimeksiantajayritykselle liiketoimintasuunnitelma. Suunnitelmassa selvitetään yrityksen haasteita ja mahdollisuuksia liiketoiminnassa. Liiketoimintasuunnitelmassa painotetaan raaka-ainehankintaa ja elintarvikelainsäädännön vaikutusta yrityksen toimintaan. Elintarvikelainsäädäntö on laaja, ja erityisesti luomutuotteet ja lapsille suunnatut elintarvikkeet ovat hyvin tiukasti valvottuja.
Opinnäytetyön toimeksiantaja on Suomen Lastenruoka Oy, joka on perustettu 2013 kyseistä projektia varten. Projektissa ja sen suunnittelussa on mukana muitakin tahoja ja yrityksiä, mutta lopullisista yhteistyökumppaneista ei ole vielä varmuutta.
Kirjallisuusosiossa kuvataan miten laaditaan hyvä liiketoimintasuunnitelma ja miten sitä voidaan käyttää tehokkaasti hyödyksi liiketoiminnassa. Kirjallisuusosassa painotetaan elintarvikealan toimijalle tärkeitä kohtia liiketoimintasuunnitelmassa. Opinnäytetyön kehittämistehtävänä on liiketoimintasuunnitelma toimeksiantajayritykselle. Liiketoimintasuunnitelma on laadittu kirjallisuutta hyväksikäyttäen. Raportista selviää miten kehittämistehtävän lopputulokseen päädyttiin ja miten sitä työstettiin. Lisäksi siinä kuvataan liiketoimintasuunnitelman tulokset ja johtopäätökset.
Opinnäytetyön työstäminen aloitettiin alkusyksyllä 2013 ja saatiin valmiiksi toukokuun 2014 alussa. Opinnäytetyö käsittelee jonkin verran lakeja ja säännöksiä, joten siinä tulkitaan oikeudellisia tekstejä. Lähdeaineistona käytetään lakeja ja niiden esitöitä, tulkintoja laeista, toimeksiantajan haastatteluita, alan kirjallisuutta, Internet-lähteitä, sekä aiheeseen liittyviä muita selvityksiä ja tutkimuksia.
Laaditun liiketoimintasuunnitelman ja analyysien perusteella voidaan todeta, että yrityk-sellä on kaikki edellytykset menestyä liiketoiminnassaan ja heidän tuotteille on kysyntää. Elintarvikelainsäädäntö tulee ottaa huolellisesti huomioon kaikessa yrityksen toiminnassa.
Opinnäytetyön toimeksiantaja on Suomen Lastenruoka Oy, joka on perustettu 2013 kyseistä projektia varten. Projektissa ja sen suunnittelussa on mukana muitakin tahoja ja yrityksiä, mutta lopullisista yhteistyökumppaneista ei ole vielä varmuutta.
Kirjallisuusosiossa kuvataan miten laaditaan hyvä liiketoimintasuunnitelma ja miten sitä voidaan käyttää tehokkaasti hyödyksi liiketoiminnassa. Kirjallisuusosassa painotetaan elintarvikealan toimijalle tärkeitä kohtia liiketoimintasuunnitelmassa. Opinnäytetyön kehittämistehtävänä on liiketoimintasuunnitelma toimeksiantajayritykselle. Liiketoimintasuunnitelma on laadittu kirjallisuutta hyväksikäyttäen. Raportista selviää miten kehittämistehtävän lopputulokseen päädyttiin ja miten sitä työstettiin. Lisäksi siinä kuvataan liiketoimintasuunnitelman tulokset ja johtopäätökset.
Opinnäytetyön työstäminen aloitettiin alkusyksyllä 2013 ja saatiin valmiiksi toukokuun 2014 alussa. Opinnäytetyö käsittelee jonkin verran lakeja ja säännöksiä, joten siinä tulkitaan oikeudellisia tekstejä. Lähdeaineistona käytetään lakeja ja niiden esitöitä, tulkintoja laeista, toimeksiantajan haastatteluita, alan kirjallisuutta, Internet-lähteitä, sekä aiheeseen liittyviä muita selvityksiä ja tutkimuksia.
Laaditun liiketoimintasuunnitelman ja analyysien perusteella voidaan todeta, että yrityk-sellä on kaikki edellytykset menestyä liiketoiminnassaan ja heidän tuotteille on kysyntää. Elintarvikelainsäädäntö tulee ottaa huolellisesti huomioon kaikessa yrityksen toiminnassa.