Perehdyttämisoppaan luominen Porvoon Paahtimolle
Liljeqvist, Jennika (2014)
Liljeqvist, Jennika
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405158157
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405158157
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on laadittu toimeksiantona Porvoon Paahtimo Oy:lle, joka on Por-voon vanhassa kaupungissa sijaitseva kahvila ja baari. Opinnäytetyön tavoitteena on luo-da perehdyttämisopas Porvoon Paahtimon uusille työntekijöille. Idea opinnäytetyön
aiheeseen syntyi työharjoittelun kautta, jonka suoritin yrityksessä kesällä 2013.
Perehdyttämisoppaan kokoamisessa on käytetty hyväksi perehdyttämiseen ja työnopas-tukseen liittyvää teoriakirjallisuutta. Perehdyttämisellä tarkoitetaan prosessia, missä uu-delle työntekijälle kerrotaan ja opastetaan työtehtävään liittyvät keskeiset asiat. Pereh-dyttämisen tavoitteena on, että uusi työntekijä oppii tuntemaan työpaikkansa, sen toi-minta-ajatuksen, työpaikan tavat sekä työtehtävänsä ja niihin kohdistuvat odotukset. Teorian lisäksi perehdyttämisopas on koottu omien kokemuksien pohjalta, työntekijöille tehdyn kyselyn avulla sekä yhteistyössä yrityksen ravintolapäällikön kanssa.
Opinnäytetyön tavoitteena on ollut luoda toimeksiantajan käyttöön mahdollisimman tiivis ja selkeä perehdyttämisopas. Oppaasta tuli löytyä kaikki hyödyllinen tieto koskien muun muassa yrityksen toimintaa, asiakaspalvelua sekä työtehtäviä. Tavoitteena oli myös luoda mahdollisimman visuaalinen perehdyttämisopas. Valmiin perehdyttämisoppaan tulisi tukea ja mahdollisesti lyhentää uuden työntekijän perehdyttämisjaksoa.
Tämän työn lopputuloksena on saatu tavoitteiden mukainen perehdyttämisopas Por-voon Paahtimon uusille työntekijöille. Oppaasta löytyvä tieto on luotettavaa, koska se on käyty läpi yhdessä Porvoon Paahtimon ravintolapäällikön kanssa. Yrityksen edellinen perehdyttämisopas oli vanhentunut ja puutteellinen, joten tämä kyseinen opas on yritykselle tarpeellinen.
aiheeseen syntyi työharjoittelun kautta, jonka suoritin yrityksessä kesällä 2013.
Perehdyttämisoppaan kokoamisessa on käytetty hyväksi perehdyttämiseen ja työnopas-tukseen liittyvää teoriakirjallisuutta. Perehdyttämisellä tarkoitetaan prosessia, missä uu-delle työntekijälle kerrotaan ja opastetaan työtehtävään liittyvät keskeiset asiat. Pereh-dyttämisen tavoitteena on, että uusi työntekijä oppii tuntemaan työpaikkansa, sen toi-minta-ajatuksen, työpaikan tavat sekä työtehtävänsä ja niihin kohdistuvat odotukset. Teorian lisäksi perehdyttämisopas on koottu omien kokemuksien pohjalta, työntekijöille tehdyn kyselyn avulla sekä yhteistyössä yrityksen ravintolapäällikön kanssa.
Opinnäytetyön tavoitteena on ollut luoda toimeksiantajan käyttöön mahdollisimman tiivis ja selkeä perehdyttämisopas. Oppaasta tuli löytyä kaikki hyödyllinen tieto koskien muun muassa yrityksen toimintaa, asiakaspalvelua sekä työtehtäviä. Tavoitteena oli myös luoda mahdollisimman visuaalinen perehdyttämisopas. Valmiin perehdyttämisoppaan tulisi tukea ja mahdollisesti lyhentää uuden työntekijän perehdyttämisjaksoa.
Tämän työn lopputuloksena on saatu tavoitteiden mukainen perehdyttämisopas Por-voon Paahtimon uusille työntekijöille. Oppaasta löytyvä tieto on luotettavaa, koska se on käyty läpi yhdessä Porvoon Paahtimon ravintolapäällikön kanssa. Yrityksen edellinen perehdyttämisopas oli vanhentunut ja puutteellinen, joten tämä kyseinen opas on yritykselle tarpeellinen.