Elävän Kahvilan juurruttaminen Huhtasuolle : Hyvinvointia yhteisöllisestä kulttuuritoiminnasta
Kannel, Taru (2014)
Kannel, Taru
Humanistinen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405127397
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405127397
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tilaaja on Jyväskylän kaupungin konsernihallinnon kaupunkikehityksen Hyvinvointia Huhtasuolle- hanke. Tämä toiminnallinen opinnäytetyö raportoi hyvinvointikahvila Elävän Kahvilan juurruttamistyötä Jyväskylän Huhtasuolle sekä kahvilan sisältöjen suunnittelutyötä huhtasuolaisten kanssa. Lisäksi työssä tarkastellaan kulttuurin hyvinvointivaikutuksia, joiden kautta perustellaan Elävän Kahvilan hyvinvointivaikutukset.
Työni tavoitteena on juurruttaa Huhtasuolle Elävä Kahvila -toiminta, jonka alustana toimii valmis konsepti, mutta jonka toiminta on uudelleen räätälöity yhdessä huhtasuolaisten kanssa heidän toiveidensa mukaisesti. Opinnäytetyöni selvittää osallistavin menetelmin, minkälaisessa muodossa Elävä Kahvila -toiminta olisi parhaimmillaan Huhtasuolla ja minkälaisissa tiloissa sitä tulisi järjestää. Lisäksi työ selvittää kahvilan käytännön prosesseja.
Toiminnallinen kehittämissosuus tapahtui yhden illan aikana järjestettävässä, kaikille avoimessa suunnitteluillassa,
jossa käytin soveltavin ottein learning café -menetelmää.
Työni tuo uutta tietoa Huhtasuon asukkaiden intresseistä sekä kehittää Huhtasuon kylätoimistolla uusia toimintamuotoja. Lisäksi työ todentaa kulttuurituottajan työnkuvan monialaisuuden yhdistämällä kulttuurituotannon sivuavasti sosiaali- ja terveysalaan.
Työni tavoitteena on juurruttaa Huhtasuolle Elävä Kahvila -toiminta, jonka alustana toimii valmis konsepti, mutta jonka toiminta on uudelleen räätälöity yhdessä huhtasuolaisten kanssa heidän toiveidensa mukaisesti. Opinnäytetyöni selvittää osallistavin menetelmin, minkälaisessa muodossa Elävä Kahvila -toiminta olisi parhaimmillaan Huhtasuolla ja minkälaisissa tiloissa sitä tulisi järjestää. Lisäksi työ selvittää kahvilan käytännön prosesseja.
Toiminnallinen kehittämissosuus tapahtui yhden illan aikana järjestettävässä, kaikille avoimessa suunnitteluillassa,
jossa käytin soveltavin ottein learning café -menetelmää.
Työni tuo uutta tietoa Huhtasuon asukkaiden intresseistä sekä kehittää Huhtasuon kylätoimistolla uusia toimintamuotoja. Lisäksi työ todentaa kulttuurituottajan työnkuvan monialaisuuden yhdistämällä kulttuurituotannon sivuavasti sosiaali- ja terveysalaan.