PROSESSIKUVAUKSIA POUTTU OY:LLE : Makkaran valmistusprosessi lihan vastaanotosta täyttövaiheeseen
Mäki-Leppilampi, Minna (2014)
Mäki-Leppilampi, Minna
Centria ammattikorkeakoulu (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu)
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405107042
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405107042
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aihe saatiin toimeksiantona Pouttu Oy:ltä. Pouttu Oy kuuluu keskisuuriin liha-alan yrityksiin Suomessa. Perheyhtiönä aloittanut yritys on nykyään virolaisomistuksessa. Pouttu Oy:llä valmistetaan monipuolisesti erilaisia lihajalosteita laajan kuluttajakunnan tarpeisiin.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selkeiden ja kattavien prosessikuvausten laadinta makkaran valmistuksesta, alkaen lihan vastaanotosta täyttövaiheeseen saakka.
Opinnäytetyön salaamaton osuus käsittelee Pouttu Oy:n vaiheita, prosessien mallintamista ja makkaran valmistuksen eri vaiheita. Varsinaiset prosessikuvaukset ovat vain toimeksiantajan käyttöön tarkoitettua materiaalia.
Pouttu Oy:llä on nyt käytössään selkeät prosessikuvaukset, joita voidaan käyttää apuna kehittämistoimenpiteissä sekä uusien henkilöiden perehdyttämisessä.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selkeiden ja kattavien prosessikuvausten laadinta makkaran valmistuksesta, alkaen lihan vastaanotosta täyttövaiheeseen saakka.
Opinnäytetyön salaamaton osuus käsittelee Pouttu Oy:n vaiheita, prosessien mallintamista ja makkaran valmistuksen eri vaiheita. Varsinaiset prosessikuvaukset ovat vain toimeksiantajan käyttöön tarkoitettua materiaalia.
Pouttu Oy:llä on nyt käytössään selkeät prosessikuvaukset, joita voidaan käyttää apuna kehittämistoimenpiteissä sekä uusien henkilöiden perehdyttämisessä.