Ravintola Pyysaaren historiikki
Ek, Hanna; Sirkiä, Sara (2014)
Ek, Hanna
Sirkiä, Sara
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201403133100
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201403133100
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena on Itä-Helsingissä sijaitsevan Ravintola Pyysaaren historiikki. Työn toimeksiantajana on ravintolan omistava Helsingin Työväen Pursiseura ry.
Toiminnallinen opinnäytetyö koostuu kahdesta osasta: raportista ja liitteenä olevasta produktista.
Tietoperusta esittelee aiheen, tutkimusmenetelmän ja kirjoitusprosessin. Produktiosa kartoittaa Ravintola Pyysaaren historiaa sen perustamisesta tähän päivään ja etenee historiikille tyypillisesti kronologisessa järjestyksessä.
Historiikkiin kerättiin aineistoa kirjallisista ja kuvallisista lähteistä sekä haastattelemalla toimintaan eri aikakausina vaikuttaneita pursiseuran jäseniä ja ravintolan henkilökuntaa.
Tavoitteena oli laatia kattava ja helposti lähestyttävä kooste ravintolan vaiheista eri vuosikymmenien aikana.
Työn idean ja toteutuksen välinen aikajänne oli noin yksi vuosi.
Kun päätavoitteena oli perehtyä historiikin tekemisen vaiheisiin ja siirtää se käytäntöön, voitiin havaita systemaattisen ja loogisen arkistoinnin olevan ensiarvoisen tärkeää materiaalin tiedonkeruun ja projektinhallinnan kannalta.
Jatkotutkimusaiheena voidaan pitää pursiseuran alueen infrastruktuurin kehityksen vaikutusta ravintolan asiakasvolyymiin ja -profiiliin tulevina vuosina.
Toiminnallinen opinnäytetyö koostuu kahdesta osasta: raportista ja liitteenä olevasta produktista.
Tietoperusta esittelee aiheen, tutkimusmenetelmän ja kirjoitusprosessin. Produktiosa kartoittaa Ravintola Pyysaaren historiaa sen perustamisesta tähän päivään ja etenee historiikille tyypillisesti kronologisessa järjestyksessä.
Historiikkiin kerättiin aineistoa kirjallisista ja kuvallisista lähteistä sekä haastattelemalla toimintaan eri aikakausina vaikuttaneita pursiseuran jäseniä ja ravintolan henkilökuntaa.
Tavoitteena oli laatia kattava ja helposti lähestyttävä kooste ravintolan vaiheista eri vuosikymmenien aikana.
Työn idean ja toteutuksen välinen aikajänne oli noin yksi vuosi.
Kun päätavoitteena oli perehtyä historiikin tekemisen vaiheisiin ja siirtää se käytäntöön, voitiin havaita systemaattisen ja loogisen arkistoinnin olevan ensiarvoisen tärkeää materiaalin tiedonkeruun ja projektinhallinnan kannalta.
Jatkotutkimusaiheena voidaan pitää pursiseuran alueen infrastruktuurin kehityksen vaikutusta ravintolan asiakasvolyymiin ja -profiiliin tulevina vuosina.