Kunta ruokapalvelujen tuottajana
Juurakko, Paula (2014)
Juurakko, Paula
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201402052031
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201402052031
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa tilastojen, kyselyn ja haastattelujen kautta kuntien ruokapalvelujen ja niissä työskentelevien henkilöiden nykytilaa ja tulevaisuuden haasteita: Mikä on ruokapalveluhenkilöstön keski-ikä ja eläköitymisennuste? Entä minkälaisilla tutkinnoilla ja minkälaisiin ammattinimikkeisiin henkilöstö on palkattu? Miten ruokapalvelutyöntekijät kokevat kunta-alan muutokset ja työhönsä kohdistuvat odotukset ja vaatimukset? Miten aika ja resurssit riittävät ja miten käy substanssin? Entä riittääkö tulevaisuudessa työntekijöitä myös kuntien ruokapalveluihin?
Kvantitatiivisina menetelminä tässä työssä käytettiin tilastoja ja restonomiopiskelijoille suunnattua verkkokyselyä. Kvalitatiivisina menetelminä puolestaan käytettiin opiskelijoiden keskuudessa toteutettua täsmäryhmähaastattelua ja ruokapalveluhenkilöstölle suunnattuja teemahaastatteluja. Eri menetelmiä hyödyntäen pyrittiin tekemään mahdollisimman kattava ja luotettava tutkimus.
Tuloksien perusteella voidaan todeta kuntien ruokapalveluhenkilöstön olevan muuta kunta-alan henkilöstöä iäkkäämpää. Kunta-alalla odotettavissa oleva suuri eläköityminen kohdistuukin voimakkaimmin juuri ruokapalveluhenkilöstöön. Ammattinimikkeiden ja tutkintojen valtava kirjo puolestaan kertoo ruokapalvelujen keskuudessa vallitsevasta ”viidakosta”, jota pitäisi ehdottomasti selkeyttää ja yhdenmukaistaa. Nuorille suunnattujen tutkimusten mukaan kuntien ruokapalvelut tulevat kokemaan työntekijäpulaa, sillä vain yksittäiset vastaajat osoittivat jonkin asteista mielenkiintoa julkisia ruokapalveluja kohtaan. Julkisten ruokapalvelujen sijasta vetovoima suuntautuikin täysin ála carte- ja anniskeluravintoloiden suuntaan.
Työn tulosten pohjalta voidaan kehittää niin alan koulutusta kuin koko kunta-alan ruokapalveluja. Vain tehokkaalla toiminnalla, hyvällä ja innovatiivisella otteella ja vankalla ammattitaidolla voidaan kehittää laadukkaita, tuottavia ja kustannustehokkaita ruokapalveluja, jotka on tuotettu uusinta teknologiaa hyödyntäen ja jotka myös täyttävät kuluttajien ja lainsäädännön vaatimukset ja odotukset.
Kvantitatiivisina menetelminä tässä työssä käytettiin tilastoja ja restonomiopiskelijoille suunnattua verkkokyselyä. Kvalitatiivisina menetelminä puolestaan käytettiin opiskelijoiden keskuudessa toteutettua täsmäryhmähaastattelua ja ruokapalveluhenkilöstölle suunnattuja teemahaastatteluja. Eri menetelmiä hyödyntäen pyrittiin tekemään mahdollisimman kattava ja luotettava tutkimus.
Tuloksien perusteella voidaan todeta kuntien ruokapalveluhenkilöstön olevan muuta kunta-alan henkilöstöä iäkkäämpää. Kunta-alalla odotettavissa oleva suuri eläköityminen kohdistuukin voimakkaimmin juuri ruokapalveluhenkilöstöön. Ammattinimikkeiden ja tutkintojen valtava kirjo puolestaan kertoo ruokapalvelujen keskuudessa vallitsevasta ”viidakosta”, jota pitäisi ehdottomasti selkeyttää ja yhdenmukaistaa. Nuorille suunnattujen tutkimusten mukaan kuntien ruokapalvelut tulevat kokemaan työntekijäpulaa, sillä vain yksittäiset vastaajat osoittivat jonkin asteista mielenkiintoa julkisia ruokapalveluja kohtaan. Julkisten ruokapalvelujen sijasta vetovoima suuntautuikin täysin ála carte- ja anniskeluravintoloiden suuntaan.
Työn tulosten pohjalta voidaan kehittää niin alan koulutusta kuin koko kunta-alan ruokapalveluja. Vain tehokkaalla toiminnalla, hyvällä ja innovatiivisella otteella ja vankalla ammattitaidolla voidaan kehittää laadukkaita, tuottavia ja kustannustehokkaita ruokapalveluja, jotka on tuotettu uusinta teknologiaa hyödyntäen ja jotka myös täyttävät kuluttajien ja lainsäädännön vaatimukset ja odotukset.