Asiakasnäkökulmaa tapahtumajärjestämiseen : case: Lahden alueen keikkapaikkojen kartoitus
Kuronen, Kimmo (2013)
Kuronen, Kimmo
Lahden ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013121721526
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013121721526
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on kartoittaa Lahden alueen keikkapaikkoja ja kerätä niistä yksityiskohtaista tietoa toimeksiantajaa, Lahen elävän musiikin yhdistys ry:tä, varten. Yhtenä pääteemana tutkimuksessa toimii asiakasnäkökulma ja se, miten se ilmenee keikkapaikoissa. Lisäksi tutkitaan, mitkä tekijät voivat vaikuttaa keikkapaikan valintaan.
Opinnäytetyö koostuu tietoperustaosuudesta sekä toiminnallisen tutkimuksen osasta. Teoriaosuuden keskeisiä käsitteitä ovat muun muassa musiikkitapahtuman järjestäminen, saavutettavuus, moniaistisuus ja tilan toimivuus asiakasnäkökulmaa ajatellen. Toiminnallisessa osassa on kartoitettu kahdeksan paikallisen ravintolan, baarin tai muun musiikkitilaisuuksia järjestävän tahon tiloja kriteerein, jotka on pohjustettu tietoperustan avulla. Tiedonhankintamenetelminä käytettiin itsenäistä havainnointia sekä puhelimitse ja sähköpostitse suoritettuja kyselyitä. Tulokset kerättiin arviointitaulukon avulla kirjalliseen tuotokseen, jonka esillepano mukailee manuaalia tai esitettä. Tutkimus suoritettiin syksyllä 2013.
Tässä opinnäytetyössä keikkapaikkojen kartoituksessa huomioitiin kohteiden fyysisiä puitteita, kuten kokoa, sijaintia, lavaa ja takahuonetta, ja asiakasnäkökulman ulottuvuuksia, kuten saavutettavuutta ja moniaistisuutta. Näiden kaikkien tekijöiden yhdistelmä auttoi keräämään syvällistä ja yksityiskohtaista tietoa eri tilojen toimivuudesta. Tutkimuksesta selviää yhtäläisyydet ja eroavaisuudet tutkittavien kohteiden eri tekijöistä.
Opinnäytetyö koostuu tietoperustaosuudesta sekä toiminnallisen tutkimuksen osasta. Teoriaosuuden keskeisiä käsitteitä ovat muun muassa musiikkitapahtuman järjestäminen, saavutettavuus, moniaistisuus ja tilan toimivuus asiakasnäkökulmaa ajatellen. Toiminnallisessa osassa on kartoitettu kahdeksan paikallisen ravintolan, baarin tai muun musiikkitilaisuuksia järjestävän tahon tiloja kriteerein, jotka on pohjustettu tietoperustan avulla. Tiedonhankintamenetelminä käytettiin itsenäistä havainnointia sekä puhelimitse ja sähköpostitse suoritettuja kyselyitä. Tulokset kerättiin arviointitaulukon avulla kirjalliseen tuotokseen, jonka esillepano mukailee manuaalia tai esitettä. Tutkimus suoritettiin syksyllä 2013.
Tässä opinnäytetyössä keikkapaikkojen kartoituksessa huomioitiin kohteiden fyysisiä puitteita, kuten kokoa, sijaintia, lavaa ja takahuonetta, ja asiakasnäkökulman ulottuvuuksia, kuten saavutettavuutta ja moniaistisuutta. Näiden kaikkien tekijöiden yhdistelmä auttoi keräämään syvällistä ja yksityiskohtaista tietoa eri tilojen toimivuudesta. Tutkimuksesta selviää yhtäläisyydet ja eroavaisuudet tutkittavien kohteiden eri tekijöistä.