Kymen Seudun Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemistoimialan työvuorosuunnittelun nykytila
Hanén, Marika (2013)
Hanén, Marika
Saimaan ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013120219499
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013120219499
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, mikä on Kymen Seudun Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemistoimialan tämän hetkisen työvuorosuunnittelun tila. Työvuorosuunnittelu liittyy yrityksen henkilöstöjohtamiseen. Kyseessä olevassa toimeksiantajayrityksessä ollaan aloittamassa uusia henkilöstöresurssien ohjaus- ja suunnitteluprosessien kehittämishankkeita. Niissä pyritään uudistamaan ja yhdenmukaistamaan työvuorosuunnittelun organisointia ja ohjausta sekä työvuorojen jakamisen periaatteita. Ennen näiden muutosten toimeenpanoa tulee kartoittaa työvuorosuunnittelun nykyiset toimintatavat, jotta tiedetään toimialan lähtötilanne.
Tutkimus on yritystilaustutkimus esimiesnäkökulmasta. Teoriaosuudessa käsiteltiin muun muassa työvuorosuunnittelua matkailu- ja ravitsemisalalla sekä työaikalain ja alan työehtosopimuksen vaikutusta suunnittelutyöhön. Työssä etsittiin tietoa työvuorojaon prosesseista ja optimoinnista sekä selvitettiin yrityksessä käytössä olevia työvuorosuunnitteluohjelmistoja. Koska työvuorosuunnittelu on riippuvainen käytettävissä olevan henkilöstön voimavaroista, tämän työn teoriaosuudessa käsiteltiin myös osaamistarpeita ja työhyvinvointia. Nykytilaa kartoittaessa tutkimusmenetelminä käytettiin ensin pohjatutkimuksena kyselyä ja sen jälkeen teemahaastatteluja syvällisemmän analyysin saamiseksi ja nykytilan selvittämiseksi.
Opinnäytetyön tutkimuksen tavoite täyttyi ja yrityksen työvuorosuunnittelun nykytila saatiin kartoitettua. Tutkimushaastatteluissa keskusteltiin henkilöstöjohtamisesta kokonaisuudessaan, mutta tähän opinnäytetyöhön otettiin tuloksista vain työvuorosuunnitteluun suoraan vaikuttavia tekijöitä ja toimintatapoja. Kymen Seudun Osuuskauppa on toiminut vasta vajaan vuoden, niin moni henkilöstöön liittyvä kehittäminen ja yhteistyö ovat toistaiseksi kesken. Tällä nykytilakartoituksella saatiin vastauksia kahden eri osuuskaupan fuusioitumisen myötä ilmenneisiin työvuorosuunnittelun sekä organisoinnin eroihin ja samankaltaisuuksiin.
Tutkimus on yritystilaustutkimus esimiesnäkökulmasta. Teoriaosuudessa käsiteltiin muun muassa työvuorosuunnittelua matkailu- ja ravitsemisalalla sekä työaikalain ja alan työehtosopimuksen vaikutusta suunnittelutyöhön. Työssä etsittiin tietoa työvuorojaon prosesseista ja optimoinnista sekä selvitettiin yrityksessä käytössä olevia työvuorosuunnitteluohjelmistoja. Koska työvuorosuunnittelu on riippuvainen käytettävissä olevan henkilöstön voimavaroista, tämän työn teoriaosuudessa käsiteltiin myös osaamistarpeita ja työhyvinvointia. Nykytilaa kartoittaessa tutkimusmenetelminä käytettiin ensin pohjatutkimuksena kyselyä ja sen jälkeen teemahaastatteluja syvällisemmän analyysin saamiseksi ja nykytilan selvittämiseksi.
Opinnäytetyön tutkimuksen tavoite täyttyi ja yrityksen työvuorosuunnittelun nykytila saatiin kartoitettua. Tutkimushaastatteluissa keskusteltiin henkilöstöjohtamisesta kokonaisuudessaan, mutta tähän opinnäytetyöhön otettiin tuloksista vain työvuorosuunnitteluun suoraan vaikuttavia tekijöitä ja toimintatapoja. Kymen Seudun Osuuskauppa on toiminut vasta vajaan vuoden, niin moni henkilöstöön liittyvä kehittäminen ja yhteistyö ovat toistaiseksi kesken. Tällä nykytilakartoituksella saatiin vastauksia kahden eri osuuskaupan fuusioitumisen myötä ilmenneisiin työvuorosuunnittelun sekä organisoinnin eroihin ja samankaltaisuuksiin.