Liiketoimintasuunnitelma viinibaarille
Mikonsaari, Sanna (2013)
Mikonsaari, Sanna
Saimaan ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013120219355
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013120219355
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli tehdä kirjoittajan liikeidean pohjalta liiketoiminta-suunnitelma viinibaarille, joka on tarkoitus perustaa tulevaisuudessa Kuopioon. Työssä on ensin kerrottu, millainen on hyvä liiketoimintasuunnitelma ja mitä hyötyä sen laatimisesta yrittäjälle on. Lisäksi työ sisältää tulevaisuudessa perustettavan ravintolayrityksen liiketoimintasuunnitelman.
Yrityksen perustamisprosessi tulee aloittaa liiketoimintasuunnitelman laatimisella. Sen avulla yrittäjä pystyy selkeyttämään omaa näkemystään liikeideasta, lisäksi yrityksen toimintaa ja kannattavuutta on helpompi esitellä liiketoimintasuunnitelman avulla. Suunnitelma auttaa myös kertomaan liikeideasta rahoittajille ja yhteistyökumppaneille. Liiketoimintasuunnitelmaa varten tehtävät laskelmat tarjoavat myös yrittäjälle erilaisia mittareita liiketoiminnan tarkkailuun.
Tietoa työhön kerättiin kirjoista, Internetistä ja ravintola-alan yrittäjille tehdyillä teemahaastatteluilla. Haastateltavat olivat Kuopiossa toimivia ravintola-alan yrit-täjiä sekä muilla paikkakunnilla viinibaaria pyörittäviä yrittäjiä. Teemahaastatteluiden tarkoitus oli hankkia tietoa siitä, onko viinibaarin perustaminen Kuopioon kannattavaa.
Liiketoimintasuunnitelman perusteella yrityksen menestymiselle markkinoilla ei ole estettä. Koska yritys kuitenkin ollaan mahdollisesti perustamassa vasta myöhemmin, on kannattavuus uudelleen arvioitavam, kun toiminnan aloittaminen tulee ajankohtaiseksi.
Yrityksen perustamisprosessi tulee aloittaa liiketoimintasuunnitelman laatimisella. Sen avulla yrittäjä pystyy selkeyttämään omaa näkemystään liikeideasta, lisäksi yrityksen toimintaa ja kannattavuutta on helpompi esitellä liiketoimintasuunnitelman avulla. Suunnitelma auttaa myös kertomaan liikeideasta rahoittajille ja yhteistyökumppaneille. Liiketoimintasuunnitelmaa varten tehtävät laskelmat tarjoavat myös yrittäjälle erilaisia mittareita liiketoiminnan tarkkailuun.
Tietoa työhön kerättiin kirjoista, Internetistä ja ravintola-alan yrittäjille tehdyillä teemahaastatteluilla. Haastateltavat olivat Kuopiossa toimivia ravintola-alan yrit-täjiä sekä muilla paikkakunnilla viinibaaria pyörittäviä yrittäjiä. Teemahaastatteluiden tarkoitus oli hankkia tietoa siitä, onko viinibaarin perustaminen Kuopioon kannattavaa.
Liiketoimintasuunnitelman perusteella yrityksen menestymiselle markkinoilla ei ole estettä. Koska yritys kuitenkin ollaan mahdollisesti perustamassa vasta myöhemmin, on kannattavuus uudelleen arvioitavam, kun toiminnan aloittaminen tulee ajankohtaiseksi.