Ravintola Dynamon tilaustarjoiluprosessin kehittäminen
Särkkä, Hanna (2013)
Särkkä, Hanna
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060412894
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060412894
Tiivistelmä
Opinnäytetyön lähtökohtana oli kehittää ravintola Dynamon tilaustarjoiluprosessia ja saada siitä työntekijöille tehokkaampi. Työssä selvitettiin myös, miten restonomiopiskelijoiden ammattitaitoa voidaan lisätä tilaustarjoilussa. Tavoitteena oli löytää prosessin mahdolliset ongelmakohdat ja niiden pohjalta kehittää tilaustarjoiluprosessia. Opinnäytetyön toimeksiantaja oli Jyväskylän ammattikorkeakoulun restonomipalvelujen ravintola Dynamo.
Tutkimus toteutettiin havainnoimalla, haastattelemalla ja kyselyllä. Havainnointi suoritettiin loka-marraskuussa 2012. Tämän lisäksi restonomipalveluiden neljää työntekijää haastateltiin, ja ravintolan salipuolella lukuvuonna 2012–2013 esimiesharjoittelussa työskennelleille opiskelijoille lähetettiin sähköpostikysely. Kysely lähetettiin seitsemälle opiskelijalle, ja vastauksia tuli kolme.
Havainnoinnista, haastatteluista ja kyselyistä ilmeni tarve tilaustarjoiluprosessin kehittämiselle. Tutkimuksen tuloksena selvisi, että kehityskohteita oli lukuisia. Työntekijät ja opiskelijat pitivät tilaustarjoilutuotteita tärkeinä kehityskohteina. Asiakaspalaute koettiin myös arvokkaaksi, jolloin palvelua voidaan kehittää asiakaslähtöisesti. Tuloksista kävi ilmi, että palveluiden markkinointiin pitää kiinnittää huomiota, jos halutaan tilaustarjoilupalveluiden ilta- ja lisämyyntiä. Ravintola Dynamon tiedonkulussa ja työntekijöiden yhteistyössä löytyi parannettavaa. Tutkimuksessa saatujen tietojen avulla voidaan ravintola Dynamon tilaustarjoiluprosessia muokata toimivammaksi ja selkeyttää prosessia.
Tilaustarjoiluprosessi vaikuttaa toiminnan laatuun ja asiakkaan kokemukseen. Tutkimuksessa selvisi, että myyntityö ja tilauksen vastaanotto tulee keskittää yhdelle henkilölle, jolloin siitä saadaan asiakasystävällisempää ja tehokkaampaa. Tuotteita kehittämällä voidaan tarjota asiakkaille yksilöllisiä ja laadukkaita kokonaisuuksia, joilla erotutaan kilpailijoista. Opiskelijoiden ammattitaitoa haluttiin lisätä tekemällä tilaustarjoiluopas.
Tutkimus toteutettiin havainnoimalla, haastattelemalla ja kyselyllä. Havainnointi suoritettiin loka-marraskuussa 2012. Tämän lisäksi restonomipalveluiden neljää työntekijää haastateltiin, ja ravintolan salipuolella lukuvuonna 2012–2013 esimiesharjoittelussa työskennelleille opiskelijoille lähetettiin sähköpostikysely. Kysely lähetettiin seitsemälle opiskelijalle, ja vastauksia tuli kolme.
Havainnoinnista, haastatteluista ja kyselyistä ilmeni tarve tilaustarjoiluprosessin kehittämiselle. Tutkimuksen tuloksena selvisi, että kehityskohteita oli lukuisia. Työntekijät ja opiskelijat pitivät tilaustarjoilutuotteita tärkeinä kehityskohteina. Asiakaspalaute koettiin myös arvokkaaksi, jolloin palvelua voidaan kehittää asiakaslähtöisesti. Tuloksista kävi ilmi, että palveluiden markkinointiin pitää kiinnittää huomiota, jos halutaan tilaustarjoilupalveluiden ilta- ja lisämyyntiä. Ravintola Dynamon tiedonkulussa ja työntekijöiden yhteistyössä löytyi parannettavaa. Tutkimuksessa saatujen tietojen avulla voidaan ravintola Dynamon tilaustarjoiluprosessia muokata toimivammaksi ja selkeyttää prosessia.
Tilaustarjoiluprosessi vaikuttaa toiminnan laatuun ja asiakkaan kokemukseen. Tutkimuksessa selvisi, että myyntityö ja tilauksen vastaanotto tulee keskittää yhdelle henkilölle, jolloin siitä saadaan asiakasystävällisempää ja tehokkaampaa. Tuotteita kehittämällä voidaan tarjota asiakkaille yksilöllisiä ja laadukkaita kokonaisuuksia, joilla erotutaan kilpailijoista. Opiskelijoiden ammattitaitoa haluttiin lisätä tekemällä tilaustarjoiluopas.