Ruokaohjeiden ja toimintaohjeen laatiminen kurssikeittiö Kokan ruoanvalmistuskursseille
Vesanen, Jussi (2013)
Vesanen, Jussi
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013053112116
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013053112116
Tiivistelmä
Ravintola Nokan yhteydessä toimivassa ruoanvalmistuskursseja järjestävässä kurssikeittiö Kokassa on ollut liiketoimintaa jo yli kymmenen vuoden ajan. Toiminnan ohjeistus on siirtynyt aina suusanallisesti ohjaajalta toiselle. Asiaa selkeyttämään tulisi laatia kirjallinen ohjeistus. Lisäksi kurssivalikoimaa uusitaan, jolloin myös ruokaohjeet kaipaavat uudistamista.
Opinnäytetyön tehdään produktityyppisenä toimeksiantona ravintola Nokalle. Tavoitteena on luoda uudistettuun ruoanvalmistuskurssivalikoimaan soveltuvat menukokonaisuudet ja kurssien ohjaamista helpottava toimintaohjeistus. Opinnäytetyön ulkopuolelle rajautuvat Royal Ravintolat Oy:n muut toimipisteet mukaan lukien ravintola Nokka.
Opinnäytetyö toteutetaan itsenäisenä työnä. Aikaisempia kursseja havainnoimalla saadaan tietoa korvaamista vaativista kohteista ja myös siitä mikä on kursseilla säilyttämisen arvoista. Opinnäytetyön tietoperustassa käsitellään ruokatuotevalikoiman kehittämistä ja oppimista ja ohjaamista koskevia seikkoja.
Työn tekemisen ajankohta sijoittuu vuoden 2011 lokakuulta vuoden 2013 toukokuuhun. Uudistetut kurssikokonaisuudet tulivat myyntiin asiakkaille vuoden 2012 syksyllä ja toimintaohjeistus otettiin käyttöön vuoden 2013 toukokuussa.
Tuloksena syntyi uusia kurssikokonaisuuksia varten kehitetyt kurssikeittiö Kokan toimintaympäristön luomat rajoitteet sekä tietoperustan avulla saadun tiedon huomioon ottavat ruokaohjeet sekä kurssien ohjaamista edesauttava toimintaohjeistus.
Opinnäytetyön tehdään produktityyppisenä toimeksiantona ravintola Nokalle. Tavoitteena on luoda uudistettuun ruoanvalmistuskurssivalikoimaan soveltuvat menukokonaisuudet ja kurssien ohjaamista helpottava toimintaohjeistus. Opinnäytetyön ulkopuolelle rajautuvat Royal Ravintolat Oy:n muut toimipisteet mukaan lukien ravintola Nokka.
Opinnäytetyö toteutetaan itsenäisenä työnä. Aikaisempia kursseja havainnoimalla saadaan tietoa korvaamista vaativista kohteista ja myös siitä mikä on kursseilla säilyttämisen arvoista. Opinnäytetyön tietoperustassa käsitellään ruokatuotevalikoiman kehittämistä ja oppimista ja ohjaamista koskevia seikkoja.
Työn tekemisen ajankohta sijoittuu vuoden 2011 lokakuulta vuoden 2013 toukokuuhun. Uudistetut kurssikokonaisuudet tulivat myyntiin asiakkaille vuoden 2012 syksyllä ja toimintaohjeistus otettiin käyttöön vuoden 2013 toukokuussa.
Tuloksena syntyi uusia kurssikokonaisuuksia varten kehitetyt kurssikeittiö Kokan toimintaympäristön luomat rajoitteet sekä tietoperustan avulla saadun tiedon huomioon ottavat ruokaohjeet sekä kurssien ohjaamista edesauttava toimintaohjeistus.