Tilapäisen työvoiman rekrytointiprosessin arviointi ja tehostaminen
Kuronen, Pietari (2013)
Kuronen, Pietari
Laurea-ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013053011942
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013053011942
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä selvitettiin tilapäisen työvoiman rekrytointiprosessin tehostamismahdollisuuksia
kohdeyrityksessä. Opinnäytetyössä selvitettiin myös, mitkä ovat kohdeyrityksessä
käytössä olevan tilapäistyövoiman liiketoimintamallin tavoitteet ja miksi sellainen on perustettu.
Kokonaisvaltaisemman kuvan saamiseksi tarkasteltiin, miten käytössä oleva järjestelmä
on vaikuttanut liiketoiminnan harjoittamiseen.
Opinnäytetyö tehtiin projektimuotoisena Fazer Food Services- osakeyhtiön henkilöstöjohtajan
antamana toimeksiantona, jota tukemaan haastateltiin kohdeyrityksen esimies- ja johtotehtävissä
toimivia työntekijöitä. Haastattelujen lisäksi opinnäytetyön teoreettisen osuuden toteuttamiseksi
käytettiin erilaisia kirjallisia ja sähköisiä lähteitä. Opinnäytetyön teoreettisessa
osuudessa tarkasteltiin tilapäistyötä ja rekrytointia käsitteinä sekä käsiteltiin niihin olennaisesti
liittyviä ilmiöitä.
Onnistunut rekrytointiprosessi edellyttää onnistumista usealla eri osa-alueella. Onnistunut
rekrytointi hyödyttää sekä työntekijää että työnantajaa, kun taas epäonnistunut rekrytointi
aiheuttaa aina ongelmia jatkossa. Tämän takia rekrytointi on suoritettava yhdellä kertaa huolellisesti
alusta loppuun.
Fazer Food Services- osakeyhtiön on tulevaisuudessa tilapäistyövoiman liiketoimintamallia
laajentaessaan panostettava laadukkaaseen ja oikea-aikaiseen viestintään. Tämän lisäksi yrityksen
tulisi palkata yksi työntekijä vastaamaan kontakteista ravintola-alan oppilaitoksiin,
jotta tulevaisuuden osaaminen suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle voidaan turvata yrityksen
ravintoloissa.
kohdeyrityksessä. Opinnäytetyössä selvitettiin myös, mitkä ovat kohdeyrityksessä
käytössä olevan tilapäistyövoiman liiketoimintamallin tavoitteet ja miksi sellainen on perustettu.
Kokonaisvaltaisemman kuvan saamiseksi tarkasteltiin, miten käytössä oleva järjestelmä
on vaikuttanut liiketoiminnan harjoittamiseen.
Opinnäytetyö tehtiin projektimuotoisena Fazer Food Services- osakeyhtiön henkilöstöjohtajan
antamana toimeksiantona, jota tukemaan haastateltiin kohdeyrityksen esimies- ja johtotehtävissä
toimivia työntekijöitä. Haastattelujen lisäksi opinnäytetyön teoreettisen osuuden toteuttamiseksi
käytettiin erilaisia kirjallisia ja sähköisiä lähteitä. Opinnäytetyön teoreettisessa
osuudessa tarkasteltiin tilapäistyötä ja rekrytointia käsitteinä sekä käsiteltiin niihin olennaisesti
liittyviä ilmiöitä.
Onnistunut rekrytointiprosessi edellyttää onnistumista usealla eri osa-alueella. Onnistunut
rekrytointi hyödyttää sekä työntekijää että työnantajaa, kun taas epäonnistunut rekrytointi
aiheuttaa aina ongelmia jatkossa. Tämän takia rekrytointi on suoritettava yhdellä kertaa huolellisesti
alusta loppuun.
Fazer Food Services- osakeyhtiön on tulevaisuudessa tilapäistyövoiman liiketoimintamallia
laajentaessaan panostettava laadukkaaseen ja oikea-aikaiseen viestintään. Tämän lisäksi yrityksen
tulisi palkata yksi työntekijä vastaamaan kontakteista ravintola-alan oppilaitoksiin,
jotta tulevaisuuden osaaminen suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle voidaan turvata yrityksen
ravintoloissa.