Ruoan Flow : Festivaaliruoan urbaani kehitys
de Sousa Campos, Gabriela (2013)
de Sousa Campos, Gabriela
Humanistinen ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201305179212
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201305179212
Tiivistelmä
Työni tilaajana toimii Flow Festival Oy. Flow Festival järjestetään vuosittain elokuun alussa Helsingin Suvilahdessa. Flow eroaa muista festivaaleista visuaalisella ilmeellään sekä tarjoilemalla kokonaisvaltaisia kulttuurielämyksiä pelkän musiikin sijaan.
Opinnäytetyöni tutkii ruokapalveluita sekä asiakastyytyväisyyttä Flow festivaaleilla. Pyrin vastaamaan kysymyksiin siitä, miten tyytyväisiä asiakkaat ovat festivaalin tarjoamiin ruokapalveluihin? Miten asiakkaat kokevat hinta-laatusuhteen? Entä mikä on Flow festivalin ruokapalveluiden merkitys osana kokonaisvaltaista kulttuurielämystä? Työlläni halusin konkreettisesti kehittää asiakaslähtöistä toimintatapaa myös ruokapalveluiden suhteen.
Opinnäytetyöni on kvantitatiivinen eli määrällinen tutkimus ja sen menetelmänä käytän kyselytutkimusta. Peilaan kyselytutkimuksen tuloksia teorian sekä lukuisten eri internet lähteiden kautta.
Tutkimustulokset kertovat asiakkaiden olevan tyytyväisiä festivaalin ruokapalveluihin. Hintaluokaltaan huokeampia ruokapalvelupisteitä toivottiin enemmän, muutoin hinta-laatusuhteisiin oltiin tyytyväisiä. Ruokapalveluiden totean tulosten perusteella olevan olennainen osa kokonaisvaltaisessa kulttuurielämyksessä.
Työni tulokset konkretisoituivat jo ennen sen valmistumista ja tulosten perusteella tehtiin muutoksia vuoden 2013 festivaalille.
Opinnäytetyöni tutkii ruokapalveluita sekä asiakastyytyväisyyttä Flow festivaaleilla. Pyrin vastaamaan kysymyksiin siitä, miten tyytyväisiä asiakkaat ovat festivaalin tarjoamiin ruokapalveluihin? Miten asiakkaat kokevat hinta-laatusuhteen? Entä mikä on Flow festivalin ruokapalveluiden merkitys osana kokonaisvaltaista kulttuurielämystä? Työlläni halusin konkreettisesti kehittää asiakaslähtöistä toimintatapaa myös ruokapalveluiden suhteen.
Opinnäytetyöni on kvantitatiivinen eli määrällinen tutkimus ja sen menetelmänä käytän kyselytutkimusta. Peilaan kyselytutkimuksen tuloksia teorian sekä lukuisten eri internet lähteiden kautta.
Tutkimustulokset kertovat asiakkaiden olevan tyytyväisiä festivaalin ruokapalveluihin. Hintaluokaltaan huokeampia ruokapalvelupisteitä toivottiin enemmän, muutoin hinta-laatusuhteisiin oltiin tyytyväisiä. Ruokapalveluiden totean tulosten perusteella olevan olennainen osa kokonaisvaltaisessa kulttuurielämyksessä.
Työni tulokset konkretisoituivat jo ennen sen valmistumista ja tulosten perusteella tehtiin muutoksia vuoden 2013 festivaalille.