Ulkomaalaistaustainen työntekijä ravintola-alalla - Haaste vai mahdollisuus?
Otto-Sprunck, Piritta (2013)
Otto-Sprunck, Piritta
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201302262643
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201302262643
Tiivistelmä
Suomalainen yhteiskunta on kansainvälistynyt ja monikulttuuristunut voimakkaasti viimeisten vuosikymmenien aikana. Suomen voidaankin ajatella olevan maahanmuuton toisen ja kolmannen aallon ristiaallokossa.
Opinnäytetyössä tutkittiin ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden sijoittumista suomalaiseen työelämään hotelli- ja ravintola-alalla kahdesta eri näkökulmasta: selvitettiin alan työnantajien ja esimiesten kokemuksia ulkomaalaistaustaisista työntekijöistä, sekä kansainvälisten ravintola-alan opiskelijoiden, tulevaisuuden työntekijöiden, kokemuksia suomalaisesta työyhteisöistä.
Tässä laadullisessa tutkimuksessa ratkaisuja tutkimusongelmiin haettiin perehtymällä ensin tutkittavaan aihepiirin liittyvään kirjallisuuteen ja keräämällä tutkimusaineistoa kyselylomakkeilla ja osallistuvalla havainnoinnilla. Sen jälkeen saadun aineiston analyy-sissa hyödynnettiin sisällönanalyysia.
Opinnäytetyön tavoitteena oli tuoda esiin niitä haasteita ja mahdollisuuksia, joita liittyy ulkomaalaistaustaisen työntekijän rekrytointiin ja perehdytykseen. Työssä esitettävät kehittämisehdotuksia ulkomaalaistaustaisen työntekijän perehdyttämiseen ovat suoraan hyödynnettävissä hotelli- ja ravintola-alalle sekä ammatilliseen työssäoppimiseen.
Tämän tutkimuksen tuloksien perusteella suurimpina haasteina työnantajat kokivat ulkomaalaistaustaisen työntekijän rekrytoinnissa ja perehdyttämisessä kielimuurin ja kulttuurisidonnaiset eroavaisuudet. Tutkimuksen perusteella ulkomaalaistaustaisen työntekijän perehdytysprosessin kehittämisehdotukseksi esitetään suomen kielen opetuksen lisäämistä työpaikoilla ja työntekijän ulkomaalaistaustaisuuden laajempaa huomioimista perehdyttämisessä sekä alakohtaisen täydennyskoulutuksen lisäämistä. Monikulttuurisissa työyhteisöissä olisi hyvä myös suosia sellaisia toimintatapoja (esim. työpari), jotka mahdollistaisivat säännöllistä kulttuurista kanssakäymistä valtaväestöön kuuluvan työntekijän ja ulkomaalaistaustaisen työntekijän välillä. Näin ollen se, mikä on vierasta ja pelottavaa muuttuisi tutummaksi ja ajan myötä hyväksyttävämmäksi
Opinnäytetyössä tutkittiin ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden sijoittumista suomalaiseen työelämään hotelli- ja ravintola-alalla kahdesta eri näkökulmasta: selvitettiin alan työnantajien ja esimiesten kokemuksia ulkomaalaistaustaisista työntekijöistä, sekä kansainvälisten ravintola-alan opiskelijoiden, tulevaisuuden työntekijöiden, kokemuksia suomalaisesta työyhteisöistä.
Tässä laadullisessa tutkimuksessa ratkaisuja tutkimusongelmiin haettiin perehtymällä ensin tutkittavaan aihepiirin liittyvään kirjallisuuteen ja keräämällä tutkimusaineistoa kyselylomakkeilla ja osallistuvalla havainnoinnilla. Sen jälkeen saadun aineiston analyy-sissa hyödynnettiin sisällönanalyysia.
Opinnäytetyön tavoitteena oli tuoda esiin niitä haasteita ja mahdollisuuksia, joita liittyy ulkomaalaistaustaisen työntekijän rekrytointiin ja perehdytykseen. Työssä esitettävät kehittämisehdotuksia ulkomaalaistaustaisen työntekijän perehdyttämiseen ovat suoraan hyödynnettävissä hotelli- ja ravintola-alalle sekä ammatilliseen työssäoppimiseen.
Tämän tutkimuksen tuloksien perusteella suurimpina haasteina työnantajat kokivat ulkomaalaistaustaisen työntekijän rekrytoinnissa ja perehdyttämisessä kielimuurin ja kulttuurisidonnaiset eroavaisuudet. Tutkimuksen perusteella ulkomaalaistaustaisen työntekijän perehdytysprosessin kehittämisehdotukseksi esitetään suomen kielen opetuksen lisäämistä työpaikoilla ja työntekijän ulkomaalaistaustaisuuden laajempaa huomioimista perehdyttämisessä sekä alakohtaisen täydennyskoulutuksen lisäämistä. Monikulttuurisissa työyhteisöissä olisi hyvä myös suosia sellaisia toimintatapoja (esim. työpari), jotka mahdollistaisivat säännöllistä kulttuurista kanssakäymistä valtaväestöön kuuluvan työntekijän ja ulkomaalaistaustaisen työntekijän välillä. Näin ollen se, mikä on vierasta ja pelottavaa muuttuisi tutummaksi ja ajan myötä hyväksyttävämmäksi