Maukasta ja edullista kotiruokaa : Koulutustuotteen tuotekehitys
Savolainen, Anni; Koskinen, Emmi (2013)
Savolainen, Anni
Koskinen, Emmi
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201301081168
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201301081168
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää uusi koulutustuote Ravintola Tallin käyttöön. Koulutustuotteeksi suunniteltiin ruoanlaittokurssi, joka sisältää neljän opetuskerran pituisen, toteutusta vaille valmiin kurssipaketin. Ravintola Talli on Mikkelin ammattikorkeakoulun alueella sijaitseva opetusravintola.
Kurssipakettiin suunniteltiin valmiit opetuskertojen oppimateriaalit, reseptit, sekä valmiiksi tehdyt markkinointipohjat. Kaikki materiaali laitettiin Moodle-alustalle, Mikkelin ammattikorkeakoulun virtu-aaliseen oppimisympäristöön.
Aiheeseen perehdyttiin tutkimalla elämyksellisyyttä ja tuotteistamista, sekä analysoimalla kyselyä, joiden pohjalta kurssia lähdettiin suunnittelemaan. Kurssin opetuskertoja ovat ”Alkuruoat ja leivonta”, ”Maus-taminen, kastikkeet ja lisäkkeet”, ”Kalan fileointi ja jälkiruoka”, sekä ”Koko ateria ja tapakoulutus”. Jo-kaiselle kerralle on oma opetusmateriaalinsa ja reseptiikkansa.
Kurssipakettiin suunniteltiin valmiit opetuskertojen oppimateriaalit, reseptit, sekä valmiiksi tehdyt markkinointipohjat. Kaikki materiaali laitettiin Moodle-alustalle, Mikkelin ammattikorkeakoulun virtu-aaliseen oppimisympäristöön.
Aiheeseen perehdyttiin tutkimalla elämyksellisyyttä ja tuotteistamista, sekä analysoimalla kyselyä, joiden pohjalta kurssia lähdettiin suunnittelemaan. Kurssin opetuskertoja ovat ”Alkuruoat ja leivonta”, ”Maus-taminen, kastikkeet ja lisäkkeet”, ”Kalan fileointi ja jälkiruoka”, sekä ”Koko ateria ja tapakoulutus”. Jo-kaiselle kerralle on oma opetusmateriaalinsa ja reseptiikkansa.