Yrityksen perustaminen ja liiketoimintasuunnitelman laatiminen : Liiketoimintasuunnitelma: Salaatti- ja pastabaari PAUS
Jokiperä, Pauliina (2012)
Jokiperä, Pauliina
Tampereen ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012121419462
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012121419462
Tiivistelmä
Yrityksen perustaminen ja liiketoimintasuunnitelman laatiminen valikoitui tämän opin-näytetyön aiheeksi kirjoittajan kiinnostuksesta yrittäjyyteen ja sitä kautta haluun selvittää yrityksen perustamiseen vievää polkua. Työ kuvaa yrityksen perustamista yksityis-kohtaisesti perustamispäätöksestä toiminnan aloittamiseen ja se pyrkii tuomaan esiin kaikki yrityksen perustamista koskevat tärkeät vaiheet ja huomioon otettavat asiat. Lii-ketoimintasuunnitelman laatimista koskevassa osioissa käydään läpi sitä, kuinka suunnitelma tulisi laatia niin, että se kuvaa mahdollisimman hyvin ja laajasti tulevaa yritystoi-mintaa.
Teoriaosuus koostuu kahdesta osa-alueesta, yrityksen perustamisesta sekä liiketoiminta-suunnitelman laatimisesta. Tämän lisäksi liiketoimintasuunnitelman laatimista koskevien ohjeiden avulla laadittiin liiketoimintasuunnitelma kuvitteelliselle Salaatti- ja pastabaari PAUSille. Tavoitteena työllä oli antaa kirjoittajalle mahdollisimman laaja käsitys ravintola-alan yrityksen perustamisesta. Tästä syystä joissain kappaleissa esiin on nos-tettu nimenomaan ravintolan perustamiseen liittyviä erityishuomioita.
Työ antoi hyvän tilaisuuden tarkastella pienen ruokaravintolan syntymisen ja hengissä säilymisen mahdollisuuksia ja toivon mukaan se tulee kirjoittajalle tarpeelliseksi tulevaisuudessa. Julkisessa versiossa Salaatti- ja pastabaari PAUSin liiketoimintasuunnitelma on piilotettu.
Teoriaosuus koostuu kahdesta osa-alueesta, yrityksen perustamisesta sekä liiketoiminta-suunnitelman laatimisesta. Tämän lisäksi liiketoimintasuunnitelman laatimista koskevien ohjeiden avulla laadittiin liiketoimintasuunnitelma kuvitteelliselle Salaatti- ja pastabaari PAUSille. Tavoitteena työllä oli antaa kirjoittajalle mahdollisimman laaja käsitys ravintola-alan yrityksen perustamisesta. Tästä syystä joissain kappaleissa esiin on nos-tettu nimenomaan ravintolan perustamiseen liittyviä erityishuomioita.
Työ antoi hyvän tilaisuuden tarkastella pienen ruokaravintolan syntymisen ja hengissä säilymisen mahdollisuuksia ja toivon mukaan se tulee kirjoittajalle tarpeelliseksi tulevaisuudessa. Julkisessa versiossa Salaatti- ja pastabaari PAUSin liiketoimintasuunnitelma on piilotettu.