Kokataan yhdessä : työkirja maahanmuuttajille suomalaisesta ruokakulttuurista
Pajari-Seppänen, Hanna (2012)
Pajari-Seppänen, Hanna
Lahden ammattikorkeakoulu
2012
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 1.0 Suomi
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012061212553
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012061212553
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli luoda yhtenäinen materiaali suomen kielen peruskurssin opiskelijoille keittiöopintojaksolle. Opinnäytetyön tuotoksena tehtiin työkirja Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksen opetuskeittiöön. Toiminnallinen osa muodostui 1) keskusteluista maahanmuuttajaopiskelijoiden kanssa Learning Cafe eli oppimiskahvilamenetelmää hyödyntäen ja 2) työkirjan suunnittelusta ja valmistamisesta.
Learning Cafessa keskusteltiin opiskelijoiden kotimaiden ruokakulttuureista ja suomalaisista ruoista. Pohdittiin muun muassa, mitä yhteneväisyyksiä ja eroavai-suuksia on heidän omassa ruokakulttuurissaan verrattuna suomalaiseen ruokakulttuuriin ja millaisia raaka-ainevalikoimia on saatavilla.
Työkirjassa kerrotaan suomalaisesta ruokakulttuurista. Työkirjassa on reseptejä, sanastoharjoituksia ja tehtäviä. Työkirjaan valitut kuvat auttavat opiskelijoita ymmärtämään kirjan tekstiä. Maahanmuuttajien keittiöopintojaksolla valmistetaan ja maistellaan yhdessä suomalaisia ruokia ja keskustellaan suomalaisesta ruoka-kulttuurista.
Lähdeaineistona käytettiin alan kirjallisuutta, Internetiä, tilastoja ja artikkeleja. Työkirjaa on tarkoitus käyttää oppitunneilla opetuskeskustelun tukena ja ruoan-valmistuksen aikana.
Learning Cafessa keskusteltiin opiskelijoiden kotimaiden ruokakulttuureista ja suomalaisista ruoista. Pohdittiin muun muassa, mitä yhteneväisyyksiä ja eroavai-suuksia on heidän omassa ruokakulttuurissaan verrattuna suomalaiseen ruokakulttuuriin ja millaisia raaka-ainevalikoimia on saatavilla.
Työkirjassa kerrotaan suomalaisesta ruokakulttuurista. Työkirjassa on reseptejä, sanastoharjoituksia ja tehtäviä. Työkirjaan valitut kuvat auttavat opiskelijoita ymmärtämään kirjan tekstiä. Maahanmuuttajien keittiöopintojaksolla valmistetaan ja maistellaan yhdessä suomalaisia ruokia ja keskustellaan suomalaisesta ruoka-kulttuurista.
Lähdeaineistona käytettiin alan kirjallisuutta, Internetiä, tilastoja ja artikkeleja. Työkirjaa on tarkoitus käyttää oppitunneilla opetuskeskustelun tukena ja ruoan-valmistuksen aikana.